Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Κινητοποίηση για δωρεάν παιδικούς σταθμούς

Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Κοραή

Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τομέα Πρόνοιας και των Παιδικών Σταθμών και για τη διεκδίκηση δημοτικών παιδικών σταθμών, δωρεάν με κρατική επιχορήγηση και κατάργηση των τροφείων, οργανώνει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Συνδικαλιστών και Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, στον πεζόδρομο της Κοραή στις 6.30 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική επισημαίνει ότι πριν λίγα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν, μαζί με το αριστερό τους άλλοθι, τον ΣΥΝ, να περάσουν οι παιδικοί σταθμοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - τάχα στο όνομα της αποκέντρωσης - που έχει ως αποτέλεσμα την εμπορευματοποίηση των αναγκών του παιδιού και της λαϊκής οικογένειας. Την πολιτική αυτή στηρίζουν οι εκλεγμένοι άρχοντες της ΤΑ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) μέσω της ΚΕΔΚΕ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Ενιαίο πλαίσιο αγωγής και φροντίδας του παιδιού στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιωτική παρέμβαση. Δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων και συνολικότερα της ανταποδοτικότητας στην ΤΑ. Μαζικούς διορισμούς μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού. Μέτρα πρωτοβάθμιας Υγείας, με το διορισμό ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού κατά σταθμό και κοινωνικής υπηρεσίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Θέσπιση βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (30ωρο - 5ήμερο για όλους τους εργαζόμενους, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες στα 55 για τους άντρες). Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη μερική απασχόληση και γενικότερα των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Σταθερή επιμόρφωση όλου του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με το παιδί κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ