Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Ασφαλίτες «μπούκαραν» σε Δημοτικά Σχολεία!

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

Πρόκληση αποτελεί η πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια ανδρών της Ασφάλειας Χανίων, οι οποίοι, θυμίζοντας άλλες εποχές, εισέβαλλαν σε Δημοτικά σχολεία της πόλης αναζητώντας να συλλάβουν μικρό αλλοδαπό μαθητή!

Πρόκειται για δυο περιστατικά που σημειώθηκαν στο 7ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, την περασμένη βδομάδα. Στο ένα από τα δύο σχολεία (9ο) χάρη στην έγκαιρη και αποφασιστική κινητοποίηση των δασκάλων και της Διεύθυνσης του σχολείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, αποτράπηκε η είσοδος των ανδρών της Ασφάλειας στο σχολείο. Στο 7ο Δημοτικό, όμως, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σχολείο γυρίζοντας μάλιστα τις τάξεις και αναζητώντας αλλοδαπό μαθητή, τον οποίο, τελικά, συνέλαβαν στην είσοδο του σχολείου, καθώς προσερχόταν μαζί με τη μητέρα του. Οι ασφαλίτες οδήγησαν το μαθητή στο αστυνομικό τμήμα και τον άφησαν ελεύθερο, χωρίς μάλιστα να δώσουν καμιά εξήγηση για την απαράδεκτη πράξη τους.

Τα γεγονότα αυτά από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά κρίθηκαν απαράδεκτα από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας Χανίων. Ενώ, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτές και με επιστολή του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, θυμίζουν άλλες εποχές και, οπωσδήποτε, δε συνάδουν με το ρόλο του σχολείου, ο οποίος είναι πρωτίστως παιδαγωγικός.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις τέτοιων ενεργειών και στους υπόλοιπους μικρούς μαθητές», αναφέρεται και προστίθεται: «Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τους λόγους που οδήγησαν στην είσοδο αστυνομικών σε Δημοτικά σχολεία. Σημειώνουμε ότι ο σχολικός χώρος όπως και όλοι οι σχολικοί χώροι, προστατεύονται από εκπαιδευτικό άσυλο. Ζητάμε να μας αναφέρετε τι απέγινε ο μικρός μαθητής που συνελήφθη στο σχολικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση των παιδιών από την Αστυνομία και την Ασφάλεια πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική».

Επίσης, με δήλωσή του στο «Ριζοσπάστη» ο Σταύρος Ζώης, μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, επισημαίνει ότι «οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραβίαση του εκπαιδευτικού ασύλου και ανοίγουν το δρόμο στο να αυξηθούν επικίνδυνα τέτοιου είδους κρούσματα, τα οποία στιγματίζουν σχολεία και μαθητές σε πολύ μικρές ηλικίες, καλλιεργούν την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Επίσης, υπονομεύουν το πνεύμα ελευθερίας και δημοκρατίας σε ένα σχολείο, που είναι απαραίτητα για να εκτελέσει το εκπαιδευτικό του έργο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ