Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ανούσιος καυγάς για το επίδομα

Υποκριτική, χαρακτήρισε η Ελπ. Παντελάκη την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε μία υποκριτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση Επερώτησης βουλευτών του τελευταίου, σχετικά με τη μη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Παρεμβαίνοντας εκ μέρους του ΚΚΕ η βουλευτής Ελπίδα Παντελάκη τόνισε ότι είναι εμπαιγμός αυτή η αντιπαράθεση αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι γιατί στηρίζουν την ίδια πολιτική είτε βρίσκονται στη θέση της κυβέρνησης είτε σε αυτήν την αντιπολίτευσης.

Οπως υπογράμμισε η Ελπ. Παντελάκη, και τα δύο κόμματα συμφωνούν να μην καταργηθεί η έμμεση κρατική φορολογία στα καύσιμα και να μη φορολογηθούν ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, που έχουν τα πετρέλαια. Ως εκ τούτου, παρατήρησε, είναι υποκριτική η συζήτηση που κάνουν για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. «Οταν εκχωρείται ο κάθε στρατηγικός τομέας της οικονομίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, πώς είναι δυνατόν να ασκήσεις κοινωνική πολιτική για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους;» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ.

Το μόνο που υπόσχεστε στο λαό, συνέχισε, είναι η συνεχής φοροεπιδρομή και η μείωση του εισοδήματός του. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δε χορηγεί το επίδομα θέρμανσης, ταυτόχρονα αυξάνει τις τιμές στα φάρμακα, για να εξυπηρετήσει τους διάφορους φαρμακοβιομηχάνους. Πρόκειται, κατέληξε, για ζήτημα όπου η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, για τον απλό λόγο ότι ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ