Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Πρόστιμα σε 7 επιχειρήσεις τροφίμων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 67.000 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 7 επιχειρήσεις τροφίμων (6 στη Θεσσαλονίκη και 1 στα Μέγαρα). Σε όλες τις περιπτώσεις, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούσαν, είτε τους κανόνες υγιεινής ως προς την παρασκευή και τη συντήρηση των τροφίμων, είτε διάθεση τροφίμων αλλοιωμένων ή ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση. Εκτός από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, οι ίδιες επιχειρήσεις παραπέμφθηκαν και στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για τις εξής επιχειρήσεις (στην παρένθεση το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε), από τις οποίες οι 6 πρώτες είχαν έδρα τη Θεσσαλονίκη:

  • Ουζούνη Ανθούλα, τυποποίηση ελαίου και σπορελαίου (3.000 ευρώ), για αποκλίσεις στην εφαρμογή των γενικών κανόνων υγιεινής και διάθεση προϊόντων μη κανονικών ως προς τη σήμανση.
  • Γεύση της Κίνας, εστιατόριο (10.000 ευρώ), για διάθεση ζωικών τροφίμων, τα οποία είχαν καταψυχτεί κατά παράβαση σχετικών διατάξεων, ενώ ορισμένα από τα τρόφιμα αυτά ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
  • Δεληγιαννάκης Βασ. & Σία ΕΕ, αρτοποιείο (4.000 ευρώ), για αποκλίσεις από την εφαρμογή των γενικών κανόνων υγιεινής.
  • Αφύτις, εστιατόριο ξενοδοχείου Αφυτος (7.000 ευρώ), για αποκλίσεις στην εφαρμογή γενικών κανόνων υγιεινής.
  • Δ. Μασούτης ΑΕ, σούπερ μάρκετ (20.000 ευρώ), γιατί διέθετε προϊόντα μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, λόγω μόλυνσης προερχόμενης από βιολογικό παράγοντα.
  • Αλφα - Δέλτα ΑΕ, υπεραγορά τροφίμων (3.000 ευρώ), γιατί διέθεσε σε καταναλωτή τρόφιμο μη ασφαλές για κατανάλωση.
  • ΑΡΤΙ ΕΠΕ, εμπορία και διανομή τροφίμων στη Νέα Πέραμο, Μέγαρα Αττικής (20.000 ευρώ), για αποκλίσεις από τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, είχε στην κατοχή της ποσότητα αλλοιωμένων, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και προϊόντα μη κανονικά ως προς την επισήμανση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ