Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΥΡΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
«Αγωνιστείτε για την ανατροπή της ΚΑΠ»!

Ομιλία του Γ. Πατάκη, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, σε αγρότες της Σούρπης

Μονόδρομος είναι για τους μικρομεσαίους αγρότες η ανάπτυξη μαζικών, δυναμικών αγώνων με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, υπογράμμισε ο Γ. Πατάκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, μιλώντας σε συγκέντρωση αγροτών στη Σούρπη Μαγνησίας. Αναφερόμενος στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, που ετοιμάζεται να εφαρμόσει με ιδιαίτερο ζήλο η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Πατάκης τόνισε ότι οι συνέπειές της θα είναι ολέθριες για τους μικρομεσαίους αγρότες, για τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα.

Ειδικότερα, σημείωσε, ότι οι στόχοι της νέας ΚΑΠ είναι το κόψιμο των κονδυλίων της ΕΕ για τη γεωργία, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή των νέων πολιτικών και στη λειτουργία κατασταλτικών μηχανισμών, η επιτάχυνση του ρυθμού συγκέντρωσης της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες για τη δημιουργία των καπιταλιστικών τσιφλικιών και η αύξηση των κερδών των εμποροβιομηχάνων. Πρόσθεσε, δε, ότι την έναρξη της άγριας επίθεσης της νέας ΚΑΠ σε βάρος των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς σηματοδότησαν οι περικοπές των καλλιεργητικών δικαιωμάτων.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Γ. Πατάκης, τόνισε ότι επιβάλλεται ο συντονισμός δράσης και η ανάπτυξη αγώνων των μικρομεσαίων αγροτών, για να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και για ν' ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, την αναγκαιότητα της κοινής πάλης τους με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου, που θα επιβάλει Λαϊκή εξουσία η οποία θα εφαρμόσει φιλοαγροτική πολιτική στα πλαίσια μιας γενικότερης λαϊκής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ