Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σταθερά σε αγωνιστική κατεύθυνση

Η προετοιμασία του Συνεδρίου της και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Νοέμβρη, το αντικείμενο συνδικαλιστικής σύσκεψης

Με ...αγωνιστικό «βηματισμό» προχωρά η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) προς το εκλογοαπολογιστικό της Συνέδριο στο τέλος του ερχόμενου μήνα, καθώς προετοιμάζει από τώρα τη δυναμική συμμετοχή της στο συλλαλητήριο των εργατών, ΕΒΕ και αγροτών στις 12 Νοέμβρη στο Πεδίον του Αρεως. Η προετοιμασία της παρουσίας των μικρών βιοτεχνών στην αγωνιστική κινητοποίηση, αλλά και η προετοιμασία του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν διεξοδικά στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της.

Η συζήτηση με τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων της ΟΒΣΑ εστιάστηκε στα προβλήματα, τις λύσεις και επομένως τις διεκδικήσεις, ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τη δράση της Ομοσπονδίας και των σωματείων της, τον προσανατολισμό της που θα κριθεί στο Συνέδριο, τις παρεμβάσεις που έγιναν και θα γίνουν. Ειδικά σε σχέση με το Συνέδριο επισημάνθηκε και από τον πρόεδρο της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλο η προσπάθεια να χτυπηθεί και να υπονομευτεί η Ομοσπονδία ακόμη και οργανωτικά, καθώς είναι από τις λίγες ισχυρές συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΕΒΕ που έχει αναπτύξει συστηματική, αγωνιστική και συσπειρωτική δραστηριότητα. Η ΟΒΣΑ πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για το ωράριο και τάχθηκε έμπρακτα υπέρ του κοινού αγώνα με τους εργαζόμενους πάνω στα κοινά προβλήματα. Ενόψει του Συνεδρίου, η διοίκησή της δε δέχεται επίθεση μόνο σε επίπεδο θέσεων από τις άλλες παρατάξεις, αλλά επιχειρείται και η αποδέσμευση σωματείων από τη δύναμή της.

Ωστόσο, στη σύσκεψη ήταν κοινή η διαπίστωση ότι τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα των μικροβιοτεχνών, σε συνδυασμό με την αποδοχή της τακτικής που ακολουθεί η διοίκηση της ΟΒΣΑ, περιορίζουν καταλυτικά την επίδραση αυτών των επιθέσεων. Συγκεκριμένη αναφορά έγινε για το πρόσφατο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, όπου εκτιμήθηκε ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΜΜΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ λειτούργησαν υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων ΕΒΕ - τα οποία συμπίπτουν με τη σειρά τους με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου - και στην κατεύθυνση στήριξης της μονοπωλιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Το ασφαλιστικό, η χρηματοδότηση των μικρών βιοτεχνών, τα θέματα της επαγγελματικής στέγης, η συνεχιζόμενη μείωση των τζίρων, αλλά και η γενικότερη πολιτική που ασκείται στην Υγεία και την Παιδεία με βάση τις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου, συζητήθηκαν στη σύσκεψη. Το επόμενο διάστημα η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας και των σωματείων θα ενταθεί με τις διεκδικήσεις σε «πρώτο πλάνο» και με στόχο τη συγκεκριμενοποίηση του αγωνιστικού πόλου σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ