Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Μεγάλες ποσότητες εκτός εκκοκκιστηρίων

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας, εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού υγρασίας που θεσπίστηκε ως όριο παραλαβής του σύσπορου βαμβακιού, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αγγ. Τζέκης, Τ. Τσιόγκας και Π. Κοσιώνης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν: «Ανυπέρβλητα εμπόδια στην παράδοση του βαμβακιού της Θεσσαλονίκης, άλλων περιοχών της Β. Ελλάδας, του Μεσολογγίου, της Θεσσαλίας κ.ά., εξαιτίας αντίξοων καιρικών συνθηκών, δημιουργεί το ποσοστό της υγρασίας 15% που θεσπίστηκε από το υπουργείο ως ανώτερο όριο παραλαβής του σύσπορου βαμβακιού. Τα εμπόδια αυτά θα μπορούσαν ξεπεραστούν, αν κατ' εξαίρεση στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα το ανώτερο ποσοστό υγρασίας διαμορφωνόταν στο 18%, με την προϋπόθεση ότι θα μειωνόταν ανάλογα το βάρος της παραδιδόμενης ποιότητας με βάση αναφοράς το ποσοστό υγρασίας 15%». Στη συνέχεια της Ερώτησης, υπογραμμίζεται ότι «η λύση αυτή είναι ρεαλιστική, επειδή τα εκκοκκιστήρια μπορούν να επεξεργαστούν χωρίς κανένα πρόβλημα το βαμβάκι με 18% υγρασία. Είναι και δίκαιη επειδή με τη μείωση του βάρους της παραδιδόμενης ποσότητας δεν ευνοούνται οι συγκεκριμένοι βαμβακοπαραγωγοί και δεν αυξάνεται το πρόστιμο συνυπευθυνότητας εξαιτίας εικονικών ποσοτήτων».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, εάν «θα αναπροσαρμόσει το ποσοστό υγρασίας στις περιοχές που έχουν πρόβλημα έτσι ώστε να παραδοθούν τα βαμβάκια με υγρασία μεγαλύτερη του 15%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ