Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
... άχτεν - μπούχτεν!

Παρακαλούμε την προσοχή σας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ν. Αθανασάκης, δήλωσε στις 19/09/2005 με αφορμή τις γερμανικές εκλογές:

*

«Απέναντι σε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πρόταση, η πρόταση του καγκελάριου Σρέντερ, και ο αγώνας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που υπερασπίστηκε με συνέπεια την ανάπτυξη με μεταρρυθμίσεις, μαζί με την κοινωνική ευαισθησία και το κράτος πρόνοιας, με αλλαγές και σ' αυτό όπου απαιτούνται, έδωσε ένα αποτέλεσμα πολύ θετικό, και παρά - ξαναλέω - τις προβλέψεις και τα προγνωστικά (...). Η κα. Μέρκελ είπε προεκλογικά αυτά που σκόπευε να κάνει. Για τον ενιαίο συντελεστή φορολόγησης, τη μείωση των φόρων στα μεγάλα εισοδήματα, την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, τις ελεύθερες απολύσεις, και δεν κέρδισε τις εκλογές (...)».

***

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, την ίδια μέρα με τις δηλώσεις Αθανασάκη, έστειλε στον Σρέντερ επιστολή, όπου μεταξύ άλλων σημείωνε:

*

«Ο πραγματικός νικητής αυτών των εκλογών ονομάζεται Γκέρχαρντ Σρέντερ. Θα ήθελα να σου εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια. Ενάντια στις πρόωρες προβλέψεις για ήττα, κατάφερες να διαψεύσεις όλα τα προγνωστικά των εκλογών και δικαιούται έτσι το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας να συνεχίσει να ηγείται της χώρας υπό τη δική σου καγκελαρία. Αυτή η επιτυχία δίνει σε όλους μας, στη μεγάλη οικογένεια του δημοκρατικού σοσιαλισμού, καινούρια αισιοδοξία και ώθηση».

***

Αυτά ειπώθηκαν μόλις πριν από τρεις βδομάδες. Προχτές, όμως, όταν ρωτήθηκε για την κολεγιά του Σρέντερ με την Μέρκελ (αυτή, δηλαδή, που προωθεί το νεοφιλελευθερισμό, τις ελεύθερες απολύσεις, την υπερφορολόγηση των φτωχών, τη μείωση των φόρων για τους πλούσιους, κλπ.), ο κ. Παπανδρέου δήλωσε (11/10/2005):

*

«Τέτοιοι γάμοι στην πολιτική γίνονται. Δεν είναι πρωτοφανές γεγονός»!

*

Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ, και όλα όσα σημαίνει αυτό το κόμμα (διγλωσσία, δημαγωγία, υποκρισία, ανακολουθία, ασυνέπεια), όπου και να το βάλεις, για ό,τι και να μιλάει, για όπου και να μιλάει (είτε για την Ελλάδα, είτε για τη Γερμανία), ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα ...ΠΑΣΟΚ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ