Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Να φθάσει η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ σε κάθε σπίτι

Ψηλά βάζουν τον πήχη για την αυριανή πανεξόρμηση του «Ρ» οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της περιοχής

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα μπροστά την πανελλαδική εξόρμηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή. Τα μέλη του Κόμματος, οι Κνίτες, αλλά και εκατοντάδες οπαδοί παίρνουν ήδη τις θέσεις τους, προκειμένου σχεδιασμένα και οργανωμένα ο Κυριακάτικος «Ριζοσπάστης» και το ένθετο το οποίο περιέχει με την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ «Για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006» να φθάσει, αν είναι δυνατόν, παντού.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ έχει κινητοποιηθεί, ώστε η σημαντική αυτή Απόφαση της ΚΕ να φτάσει σε κάθε λαϊκή οικογένεια, στο σπίτι κάθε εργαζόμενου που πλήττεται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Ηλίας Γκουτζιάννης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σε συζήτηση που είχε με το «Ρ» σχολιάζει σχετικά: «Η ΚΟΘ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία ενόψει των εκλογών στην ΤΑ εδώ και καιρό. Από τον Ιούνη έχουν γίνει δεκάδες συγκεντρώσεις σε αρκετές συνοικίες και δήμους της υπαίθρου, όπου συζητήθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ κι οι αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της ΤΑ. Συζητάμε για τις ερχόμενες εκλογές και διατυπώνονται απόψεις γι' αυτές τις θέσεις κι από ανθρώπους που δεν ανήκουν πολιτικά στο ΚΚΕ. Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις προσπάθειες εξοπλισμένοι πλέον και με την Απόφαση της ΚΕ του Κόμματος, ώστε αυτή η πολιτική μάχη να αποτελέσει σταθμό για συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, αλλά και καλύτερη προβολή και ενημέρωση των θέσεων του Κόμματος. Στοχεύουμε στην ενισχυμένη παρουσία των ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στην ΤΑ. Αρα, σε αυτά τα πλαίσια, οι Οργανώσεις μας βάζουν υψηλά πλάνα και στόχους, και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε τις θέσεις της ΚΕ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές σε χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης και της υπαίθρου».

Η Οργάνωση Περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, την ίδια στιγμή, θέτει αυξημένους στόχους σε πραγματικά νούμερα, σε σχέση με άλλες πανεξορμήσεις. Οι Κομματικές Οργανώσεις προσπαθούν να ξεπεράσουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα. Σχεδιάζουν να φτάσουν και σε περιοχές, όπου δεν πηγαίνουν συνήθως. Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται για την επιτυχία των μαζικών πανεξορμήσεων στις πόλεις. Επιδιώκουν να γίνει πλατύτερο άνοιγμα και διεργασίες για ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη μάχη της ΤΑ. Η πανεξόρμηση θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη.

Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας προετοιμάζει τις κομματικές οργανώσεις της Περιοχής για μαζική εξόρμηση στην εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, διπλασιάζοντας τα πλάνα των Οργανώσεων. Η πανεξόρμηση θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα σε χώρους εργασίας, ώστε η Απόφαση της ΚΕ να φτάσει πιο πλατιά στην εργατική τάξη.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η Οργάνωση Περιοχής βάζει, επίσης, υψηλότερα τον πήχη των απαιτήσεών της για τα αποτελέσματα της Κυριακάτικης Πανεξόρμησης. Οι κομματικές οργανώσεις στοχεύουν σε υψηλότερα πλάνα από κάθε άλλη φορά. Προετοιμάζονται με σχέδιο για να πραγματοποιήσουν πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τα μικρομεσία λαϊκά στρώματα συνδέοντάς το με οικονομική εξόρμηση. Σε ανθρώπους που αγωνίζονται στο πλευρό του Κόμματος στο χώρο της ΤΑ ή είναι συνεργαζόμενοι σε μαζικούς φορείς, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στην πολιτική μάχη που δίνουν οι οργανώσεις της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης το δικό της μερίδιο στη δράση έχει και η ΚΝΕ. Μαζί, Κόμμα και νεολαία, θα πραγματοποιήσουν πολιτική παρέμβαση συνδέοντας το ζήτημα της ΤΑ με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ