Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα κορυφής στον ΣΥΝ

Κόντρα κορυφής χτες στον ΣΥΝ ανάμεσα στον σημερινό πρόεδρο Αλ. Αλαβάνο και στον πρώην Ν. Κωνσταντόπουλο. Αφορμή αποτέλεσε μια φράση του Αλ. Αλαβάνου στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό, φράση που ο Ν. Κωνσταντόπουλος εξέλαβε ως αιχμή εναντίον του.

Συγκεκριμένα, σε Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ προς τον πρωθυπουργό για την «Ολυμπιακή», ήρθε να απαντήσει ο υφυπουργός Μεταφορών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Αλ. Αλαβάνου, ο οποίος και απέσυρε την Ερώτηση. Μάλιστα υπενθύμισε ότι την περασμένη Παρασκευή ο Κ. Καραμανλής απάντησε σε Επίκαιρες Ερωτήσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου για τα ΜΜΕ και σε δική του για ένα εργοστάσιο ηλεκτρικού ρεύματος στη Μεσσηνία. Στο σημείο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος χρησιμοποιήθηκε από τους Ν. Κωνσταντόπουλο και Κ. Καραμανλή ως «γλάστρα», λέγοντας: «Ως προς την περασμένη Παρασκευή ήταν η μόνη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός και απάντησε και σε δική μου Ερώτηση. Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Το καταλαβαίνω. Υπήρχε μια εύστοχη Ερώτηση του Ν. Κωνσταντόπουλου αλλά επέλεξε το δικό μου θέμα ο πρωθυπουργός για τους δικούς του λόγους, να έρθει εδώ να μας κάνει μια γενική τοποθέτηση πάνω στο θέμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εγώ το θεωρώ αυτό περιφρόνηση».

Την τοποθέτηση αυτή ο Ν. Κωνσταντόπουλος την εξέλαβε ως αιχμή εναντίον του, ότι έκανε στημένο παιχνίδι με τον πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας ως «γλάστρα» τον Αλ. Αλαβάνο και έσπευσε στη Βουλή για να κάνει δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες. «Μένω κατάπληκτος, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ρωτήστε τον Αλ. Αλαβάνο», δήλωσε ενώ από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΝ διέρρεαν ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» αφού δόθηκε λάθος ερμηνεία στα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή.

Αργότερα, από τα Χανιά όπου βρέθηκε, ο Αλ. Αλαβάνος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η δήλωσή του. Διευκρίνισε ότι η κριτική του είχε μόνο στόχο τον πρωθυπουργό και επανέλαβε τα όσα είχε πει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, παραλείποντας, ωστόσο, την επίμαχη φράση «μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ανασχηματισμός τον ...επιβεβαίωσε! (2009-01-08 00:00:00.0)
Λένε «ναι» στις προγραμματικές συγκλίσεις (2008-06-04 00:00:00.0)
Αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά Αλαβάνου (2007-07-13 00:00:00.0)
Συζητείται σήμερα η πρόταση Κωνσταντόπουλου (2006-03-08 00:00:00.0)
Στην ΠΓ οι προτάσεις Κωνσταντόπουλου (2006-02-08 00:00:00.0)
«Μεγάλο κεφάλαιο» για τον ΣΥΝ ο Ν. Κωνσταντόπουλος (2006-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ