Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Επίσκεψη σε πτηνοτροφικό συνεταιρισμό

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στα Γιάννενα με επικεφαλής τον Π. Γιωτόπουλο, γραμματέα της ΝΕ του Κόμματος, πραγματοποίησε συνάντηση χτες το πρωί με τον Μ. Κασσή, πρόεδρο του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ», σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν από τη γρίπη των πτηνών για τον κλάδο της πτηνοτροφίας και τους μικρομεσαίους παραγωγούς στο νομό, οι οποίοι απασχολούνται στον αγροτικό συνεταιρισμό.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού ότι υπάρχει κάθετη πτώση της διάθεσης των πτηνοτροφικών προϊόντων, η οποία αγγίζει το 80%. Οι κομμουνιστές αναφέρθηκαν στις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία ενώ γνώριζε για το πρόβλημα της γρίπης των πτηνών δε στελέχωσε τις δημόσιες υπηρεσίες με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και δεν προέβη σε μέτρα τα οποία θα προστατεύουν από όποια κρούσματα θα υπάρξουν πριν εξαπλωθεί και μεταλλαχτεί ο ιός. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει εξοπλισμένο εργαστήριο ανάλυσης δειγμάτων και ταυτοποίησης του ιού στα Γιάννενα, που καλύπτει το 40% με 50% της διάθεσης των εγχώριων πτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ επισήμαναν τα συμφέροντα των μεγαλοεισαγωγέων και των φαρμακευτικών εταιριών που προκύπτουν από τη διαμορφωθείσα κατάσταση και τον πανικό που δημιουργήθηκε από τους άστοχους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Το κλιμάκιο της ΝΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε τις συνέπειες για τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους παραγωγούς, που είναι ήδη χρεωμένοι από δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες, ενώ σε ερώτηση προς τον πρόεδρο του συνεταιρισμού για πληροφορίες που κάνουν λόγο για απολύσεις εργαζομένων που εργάζονται στην «ΠΙΝΔΟΣ» εκείνος δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ