Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 62
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΦΤΕΞ
Καθολικά στην απεργία

Καθολική, για μια ακόμα φορά ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ στη χτεσινή απεργία και τον αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης στο Βοτανικό. Η απεργία θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ οι 7 απολυμένοι εργαζόμενοι που χτες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι η επιχείρηση να ακυρώσει τις απολύσεις.

Με κυρίαρχα τα αιτήματα για το σταμάτημα της διάλυσης της επιχείρησης, το σταμάτημα των εκβιασμών, αλλά και την ακύρωση της σκανδαλώδους σύμβασης ξεπουλήματος της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ του εργοστασίου της Αθήνας και του Μεγάλου Πεύκου, χτες το πρωί απέκλεισαν τα κεντρικά γραφεία, εμποδίζοντας τη διοίκηση να μπει σ' αυτά. Παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές των διοικούντων, οι εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν, δίνοντας έτσι το μήνυμα, ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ, επισημαίνει ότι «ένα χρόνο μετά το ξεπούλημα - χάρισμα, διαπιστώνουμε όλοι πλέον ότι όσο παραμένει στη ΣΟΦΤΕΞ η πολυεθνική, ο Forlin και η παρέα του είναι επικίνδυνοι. Δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης, αντίθετα θα κλείσουν ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος των εργοστασίων της εταιρίας με εκατοντάδες απολύσεις. Συνεπώς, πρέπει να διευρύνουμε τα αιτήματά μας και να απαιτήσουμε από το υπουργείο Ανάπτυξης την καταγγελία της συμφωνίας ξεπουλήματος».

Συνεχίζοντας η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει την κυβέρνηση, «γιατί κρατάνε τη συμφωνία πώλησης εφτασφράγιστο μυστικό και δεν τη δίνουν στους εργαζόμενους και στο σωματείο, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων.

Τέλος η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καλεί όλους τους εργαζόμενους «παρά την οικονομική πίεση που όλοι δεχόμαστε από τις απεργίες», να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα, κατανοώντας ότι η συρρίκνωση και η διάλυση της εταιρίας αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας αυτός πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση επαναπρόσληψης των εφτά απολυμένων εργαζομένων, στο σταμάτημα της διάλυσης της εταιρίας και των σχεδίων για εκατοντάδες απολύσεις, και, να ακυρωθεί η συμφωνία ξεπουλήματος και να περάσει η ΣΟΦΤΕΞ, υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία της ΕΣΑΚ (1998-12-23 00:00:00.0)
"Οχι" στη διαλυτική πολιτική (1998-11-06 00:00:00.0)
Σίγησαν οι μηχανές της ΣΟΦΤΕΞ! (1998-09-02 00:00:00.0)
Σε αγώνα καλεί η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ (1997-11-15 00:00:00.0)
"Τα μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά" (1997-06-21 00:00:00.0)
"Οχι" στην αναμονή και στην απραξία (1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ