Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Κυβερνητικό «άδειασμα» για το επικίνδυνο - ανθυγιεινό

Εδώ και πολλούς μήνες - πολύ πριν τις εκλογές του 2004 - η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι θα αναγνωρίσει το επάγγελμα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Ωστόσο, χτες, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης έκανε σαφές - κατά τη διάρκεια του 13ου ετήσιου Τακτικού Πανελληνίου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΣΥ) - ότι η κυβέρνηση δεν είχε δεσμευτεί για την αναγνώριση αλλά το επίδομα, όπως αναφέρεται και στο προεκλογικό πρόγραμμα, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο...

Από το βήμα του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γ. Καμαρινόπουλος, μίλησε για όλα τα θέματα - προβλήματα, που σύμφωνα με το ΔΣ της Ομοσπονδίας χρίζουν άμεσης εξέτασης και επίλυσης, όπως η ανακατανομή της αστυνομικής δύναμης, η βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, η αναγνώριση της εργασίας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής και η αύξηση του μισθού κατά 140 ευρώ.

Κατά το χαιρετισμό του, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Νάκης, μιλώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ανέφερε πως «η όξυνση των προβλημάτων αυτών, δεν οφείλεται στη μη διάθεση του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού. Είναι επίπτωση μιας γενικότερης αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής». Σχετικά με το επίδομα ειδικών συνθηκών - που θα δίνεται ως 14 ευρώ κάθε χρόνο για τέσσερα χρόνια - και τη μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, έθεσε το ερώτημα: «Ποιο είναι το ουσιαστικό πρόβλημα; Το 4Χ14 ευρώ, το 1Χ60 ευρώ ή η μη αναγνώριση του επαγγέλματος;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ