Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δηλώνει άγνοια για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου

Αγνοια δήλωσε ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ταξίαρχος Χρ. Φράγκος για την άγρια κακοποίηση που υπέστη από ασφαλίτες ο 29χρονος εργάτης Χ. Περιστέρης. Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως αποκάλυψε χτες ο «Ρ», τον 29χρονο, που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, σταμάτησαν στο κέντρο της Λάρισας αστυνομικοί της Τροχαίας και του έκαναν αλκοτέστ, το οποίο βγήκε θετικό. Ο νεαρός, υπό το κράτος του πανικού, έφυγε πριν γίνει το δεύτερο αλκοτέστ και τότε άρχισε η καταδίωξή του.

Στη συνέχεια, έπεσε σε μπλόκο αυτοκινήτων της Ασφάλειας κι ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός του από ασφαλίτες. Σακατεμένος, με σπασμένο χέρι και μέσα στα αίματα, οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου έμεινε όλο το βράδυ και το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου δικάστηκε στο Αυτόφωρο.

Με χτεσινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αστυνομικός διευθυντής έδειξε αιφνιδιασμένος, υποστηρίζοντας ότι για το γεγονός ενημερώθηκε από τον «Ρ» και ισχυριζόμενος ότι δεν έγινε καμιά καταγγελία.

Βεβαίως, αυτό δεν ισχύει, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου η αδελφή του θύματος απευθύνθηκε στον αξιωματικό υπηρεσίας της Τροχαίας και πήρε την απάντηση «να ρωτήσει τον αδελφό της», ενώ και η μητέρα του, στη συνέχεια, ζήτησε εξηγήσεις για τον ξυλοδαρμό από τους αρμόδιους της Ασφάλειας. Τα περί άγνοιας διαψεύδονται και από το γεγονός ότι ο 29χρονος κρατήθηκε για ένα ολόκληρο βράδυ στα κρατητήρια, όπου υπήρξε πλήρης αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του, χωρίς να του παρασχεθούν, καν, οι πρώτες βοήθειες!

Αλλά αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι η προσπάθεια του διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας να δικαιολογήσει, εμμέσως πλην σαφώς, την αστυνομική αυθαιρεσία, επικαλούμενος κάποια παλιά, νεανικά «αμαρτήματα» του 29χρονου!«Είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές», είπε, αναφερόμενος σε κάποια «παραστρατήματα», που έκανε σε ηλικία 17 ετών, για τα οποία μετάνιωσε, «πλήρωσε» και δε θέλει να τα θυμάται, όπως υπογράμμιζε στο ρεπορτάζ του «Ρ».

Μόνο άστοχη και εκ του πονηρού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναφορά του διοικητή, εκτός κι αν ο ίδιος πιστεύει ότι επειδή ο 29χρονος είχε, πολύ παλιότερα, «μπλεξίματα», οι αστυνομικοί θα έχουν το δικαίωμα όπου τον βρίσκουν να τον ξυλοκοπούν, παραβιάζοντας τα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα. Κατά τα άλλα, ο Χρ. Φράγγος, περιορίστηκε να πει ότι θα «γίνει έρευνα» και θα καταλογιστούν οι ευθύνες, αν και όπου υπάρχουν, χωρίς να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως ποιοι ήταν οι ασφαλίτες και γιατί ξυλοκόπησαν τον 29χρονο οδηγό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο περιστατικό με θάνατο μετανάστη σε αστυνομικό τμήμα (2024-10-02 00:00:00.0)
Χωρίς «πάτο» η αστυνομική βαρβαρότητα του αστικού κράτους (2023-01-31 00:00:00.0)
Προσωρινή κράτηση της 29χρονης (2023-01-05 00:00:00.0)
Διαθεσιμότητα και διώξεις (2021-03-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-05-04 00:00:00.0)
Κοροϊδία (2004-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ