Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής του 2006

Ομόφωνα ψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2006, καθώς και ο απολογισμός του 2004. Αιτιολογώντας τη θετική ψήφο του ΚΚΕ ο βουλευτής Α. Τζέκης τόνισε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό τα στοιχεία του οποίου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι προσαρμοσμένα στο να εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για τη λειτουργία της Βουλής.

Ο βουλευτής αποτίμησε θετικά τη λειτουργία του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής και τις εκδόσεις του Κοινοβουλίου, για τις οποίες ζήτησε διεύρυνση της θεματολογίας τους. Ο Α. Τζέκης τόνισε ότι το κονδύλι για τις αμοιβές των βουλευτών είναι στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Ζήτησε την κάλυψη των 370 κενών οργανικών θέσεων υπαλλήλων που υπάρχουν στη Βουλή, γιατί τα κενά οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού. Επίσης είπε ότι οι θέσεις των εργαζομένων με σχέση ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να καλυφθούν από τακτικό προσωπικό.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως η ασυλία των βουλευτών, το ασυμβίβαστο και ο ρόλος των ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ, για τα οποία ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης είπε ότι εάν οι τέσσερις -πέντε ιδιοκτήτες επιχειρηματίες το αποφασίσουν μπορούν να ρίξουν οποιαδήποτε κυβέρνηση «έξι μήνες μετά τις εθνικές εκλογές». Η πρόεδρος της Βουλής Α. Ψαρούδα - Μπενάκη στην ομιλία της εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και ανακοίνωσε ότι το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής θα επεκταθεί πανελλαδικά.

Σχολιάζοντας τα ζητήματα που τέθηκαν, ο Α. Τζέκης είπε ότι πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη στο τοπίο που επικρατεί στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τις συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία να τη νέμονται σήμερα οι μεγαλοκαναλάρχες. Για το ασυμβίβαστο των βουλευτών τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί, ενώ ανέφερε ότι εάν υιοθετηθούν οι φωνές που ακούγονται για την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών, τότε θα οδηγηθούμε στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.

Τέλος, τόνισε ότι το κύρος και η αξιοπιστία του Κοινοβουλίου, του βουλευτή, της κυβέρνησης και των κομμάτων εξαρτάται «από την κοινωνική τους δράση και το παραγόμενο έργο, αν δηλαδή θα είναι φιλολαϊκό ή θα μονοπωλεί πάντα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ