Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκυμονεί νέο κίνδυνο πλημμύρας o Κηφισόs

Την ανεπάρκεια των έργων κατήγγειλε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη, ενώ ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμ. Ξανθόπουλος παραδέχτηκε ότι έγιναν κατασκευαστικά λάθη

Οι εικόνες από το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ρ» στον Κηφισό αποκαλύπτουν τον κίνδυνο. Στο ποτάμι έχουν εγκαταλειφθεί από τους εργολάβους οι μεταλλικές βάσεις για τον αρχικό σχεδιασμό του έργου της διευθέτησης
Οι εικόνες από το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ρ» στον Κηφισό αποκαλύπτουν τον κίνδυνο. Στο ποτάμι έχουν εγκαταλειφθεί από τους εργολάβους οι μεταλλικές βάσεις για τον αρχικό σχεδιασμό του έργου της διευθέτησης
Οι μεγαλοεργολάβοι κέρδισαν δισεκατομμύρια από τα έργα που έγιναν στον Κηφισό, αλλά οι κάτοικοι στο Μοσχάτο, στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη και το Νέο Φάληρο συνεχίζουν να κινδυνεύουν, αφού οι κακοτεχνίες είναι προφανείς και ικανές να προκαλέσουν νέες καταστροφές.

Τις ανησυχίες των κατοίκων μετέφερε χθες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη, αλλά οι απαντήσεις του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλου κάθε άλλο παρά διαλύουν τους φόβους για νέες καταστροφές στην περιοχή.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι έγιναν κατασκευαστικά λάθη στα έργα του Κηφισού, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος για τους κατοίκους. Είπε ότι στο τελευταίο χιλιόμετρο της κοίτης του ποταμού «υπάρχει μια σειρά από κακές εικόνες, γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα, διότι με τη σπουδή των Ολυμπιακών Αγώνων έμειναν μερικά πράγματα ατελείωτα».

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, αφού ο υφυπουργός είπε ότι ο προϋπολογισμός των έργων έχει εξαντληθεί εδώ και πολύ καιρό, υπήρξε υπέρβαση κατά 50% και αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται εργολαβία «σκούπα» για να καθαριστεί η περιοχή.

Η Ε. Παντελάκη, στην παρέμβασή της, κατήγγειλε ότι το έργο στον Κηφισό είναι ένα ακριβοπληρωμένο έργο, για το οποίο έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός που ήταν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δραχμές.

«Αυτοί που κέρδισαν ήταν οι μεγαλοεργολάβοι, αλλά οι κάτοικοι είναι ανασφαλείς», είπε και πρόσθεσε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα έργο, το οποίο έχει έλλειψη συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας. Ανέφερε, δε, ότι μέσα στο ποτάμι υπάρχουν λαμαρίνες, τοιχία και καλούπια, με άμεσο κίνδυνο τα υλικά αυτά να φράξουν τη δίοδο του νερού σε περίπτωση νέας έντονης βροχόπτωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ