Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Την Κυριακή το 3ο Συνέδριο της ΠΟΑΟ

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005, από τις 9 το πρωί, στην αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ στην Πατησίων 78), πραγματοποιείται το 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), όπου θα γίνει απολογισμός δράσης του απερχόμενου ΔΣ και εκλογή νέων οργάνων, νέου Διοικητικού Συμβουλίου κλπ. Η προετοιμασία της διεξαγωγής του 3ου Συνεδρίου συζητήθηκε, στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου ΔΣ, στις 30 Νοέμβρη, διεξοδικά. Και αυτό αφορά την προσέλευση και τη συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις οργανώσεις μέλη της Ομοσπονδίας, την προσέλευση προσκεκλημένων εκπροσώπων από τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Βουλής, παράγοντες του τόπου καθώς και ξένες αντιπροσωπείες βετεράνων του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, μελών της FIR και των βαλκανικών χωρών.

Τόσο στην εισήγηση του προέδρου της ΠΟΑΟ Γιώργη Μωραΐτη, όσο και από όλους τους ομιλητές στη συνεδρίαση, σχετικά με την προετοιμασία, τονίστηκε ότι στο Συνέδριο πρέπει να εκφραστεί μαχητικά η απαίτηση για τη λύση των προβλημάτων, της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που, πάνω από 60 χρόνια, τώρα, παραμένουν αδικαιολογήτως ανεπίλυτα και, δικαιολογημένα, προκαλούν την αγανάκτηση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Οπως τονίστηκε, οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας κωφεύουν παρ' όλο που πιέζονταν και πιέζονται από τα ΔΣ και τους φορείς και τις οργανώσεις - μέλη της Ομοσπονδίας(ΠΟΑΟ) να δώσουν λύσεις.

Το άνοιγμα του Συνεδρίου θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΟ Γρ. Φώτου, ενώ τον απολογισμό δράσης του ΔΣ της Ομοσπονδίας θα κάνει ο πρόεδρος της ΠΟΑΟ Γιώργης Μωραΐτης. Κατόπιν, προβλέπεται χαιρετισμός εκπροσώπων των κομμάτων, της FIR και άλλων καλεσμένων, για να ακολουθήσουν ομιλίες -τοποθετήσεις από τους αντιπροσώπους. Στο τέλος των εργασιών θα γίνει εκλογή νέας διοίκησης. Φιλοδοξία και επιθυμία των Αντιστασιακών αγωνιστών και των φίλων της Αντίστασης, όπως επισημαίνεται, είναι το 3ο Συνέδριο της ΠΟΑΟ να αποτελέσει σταθμό για τον παραπέρα αγώνα προς τη λύση των προβλημάτων της Αντίστασης και των αντιστασιακών μαχητών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ