Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας, Π. Παυλόπουλο και Γ. Αλογοσκούφη αντίστοιχα, έχουν σήμερα αργά το βράδυ τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), για ζητήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό του 2006 και τους συμβασιούχους.

Η ΚΕΔΚΕ εστιάζει τις όποιες διαφορές της με τον κυβερνητικό προϋπολογισμό - με τον οποίο συνεχίζεται η τακτική της παρακράτησης πόρων των δήμων και της μειωμένης επιχορήγησής τους - στο ζήτημα του κόστους νομιμοποίησης των συμβασιούχων. Για τα παρακρατημένα - μέρος των οποίων θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα των συμβασιούχων - και την πενιχρή χρηματοδότηση της ΤΑ με μόλις το 3,59% του συνόλου των κρατικών δαπανών, η ΚΕΔΚΕ κάνει την πάπια, καθώς αυτό που ουσιαστικά «παλεύει» είναι η απόκτηση από τους δήμους της δυνατότητας να επιβάλλουν και να εισπράττουν φόρους και μέχρι τότε αυτό που κάνει είναι η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ αύριο το απόγευμα. Σύμφωνα με τη θέση της ΕΕ του συλλογικού οργάνου - όπως αυτή εκφράστηκε την προηγούμενη βδομάδα - αν οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών δεν είναι ικανοποιητικές, θα εισηγηθεί κοινή συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων και πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας, στις 14 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ