Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ποινικοποιούν τις λαϊκές αντιδράσεις

Μηχανισμό τρομοκράτησης των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής έστησε η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις τους και τον αγώνα τους ενάντια στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Οπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες μέρες, η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής κάλεσε πέντε κατοίκους που είχε συλλάβει σε κινητοποίησή τους πριν από ένα χρόνο να καταθέσουν. Καθόλου τυχαία, ασφαλώς, η Αστυνομία, τους κάλεσε να καταθέσουν σήμερα, που αναμένεται και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που έχουν καταθέσει οι τοπικοί φορείς για τη μη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και με τις εισηγήσεις, όπως έγινε γνωστό, να απορρίπτουν μια τέτοια χωροθέτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως τους ενημέρωσε η Ασφάλεια όταν επικοινώνησαν μαζί της οι κάτοικοι, «τους καλούν για μια απλή κατάθεση, προκειμένου ...να κλείσουν το φάκελο»! Είναι προφανής, λοιπόν, η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να αποφύγει και νέες δυναμικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τελικά, μετά από παρέμβαση όσων κλήθηκαν σε απολογία - μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα - θα παρουσιαστούν στην Αστυνομία την Παρασκευή και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσουν κοινό υπόμνημα.

Καταγγελία του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της - καταγγελία, η ΚΟΒ χωριών ΒΑ Αττικής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η χρονική περίοδος της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είναι φανερό πως στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού, ώστε να πάψει να αγωνίζεται για καλύτερη ποιότητα ζωής, για τη διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος και για την αποφυγή της μόλυνσης όλης της Βόρειας Αττικής.

«Είναι φανερό - σημειώνει - πως τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εκφράζονται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δε θα διστάσουν να καταστρέψουν όλη τη Βόρεια Αττική με σκοπό να πλουτίζουν όλο και περισσότερο. Ο λαός της Βόρειας Αττικής δεν τρομοκρατείται με την ποινικοποίηση των αγώνων του και θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όχι μόνο για να μη γίνει η περιοχή ένας νέος σκουπιδότοπος, αλλά και για τα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας, της έλλειψης υποδομής, της οικοπεδοποίησης, της καταπάτησης των δασών, της έλλειψης αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, που μαστίζουν τη Βόρεια Αττική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγρια επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους (2010-12-14 00:00:00.0)
Ετσι δημιούργησαν το αδιέξοδο (2005-12-07 00:00:00.0)
«Βάρβαρη η επίθεση των ΜΑΤ κατά κατοίκων» (2005-03-18 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ με τις «πλάτες» της ΝΔ (2003-06-13 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΚΚΕ (2003-06-12 00:00:00.0)
Στρώνει το έδαφος για την καύση η ΚΕΔΚΕ! (2003-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ