Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Βάρβαρη η επίθεση των ΜΑΤ κατά κατοίκων»

Τη στάση της αστυνομίας στην κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή του Γραμματικού, καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις χωριών της Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ

Τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης του περασμένου Σαββάτου ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή του Γραμματικού, καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις χωριών της Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ. Στην καταγγελία τους, χαρακτηρίζουν ως βάρβαρη, απρόκλητη και αναίτια την επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε βάρος κατοίκων και φορέων από το Βαρνάβα, το Γραμματικό και το Καπανδρίτι που είχαν συγκεντρωθεί στο ύψος των διοδίων Αφιδνών προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά.

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη, βάρβαρη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας, στους κατοίκους της Βόρειας Αττικής, που πνιγμένοι από το δίκιο τους, διαδήλωναν ενάντια στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στη θέση "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού, στις 12 Μάρτη, με συνέπεια όλοι, νέοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, να υποστούν τις συνέπειες των δηλητηριωδών αερίων».

Επίσης, οι ΚΟ κατήγγειλαν «τη σύλληψη από ασφαλίτες, πέντε πολιτών, μεταξύ αυτών και του Προέδρου της Κοινότητας Βαρνάβα και τη μεταφορά τους με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, σαν κοινούς εγκληματίες». Παράλληλα, επισημαίνουν πως η αστυνομία είχε δώσει το «παρών» στα χωριά της Βόρειας Αττικής, μια βδομάδα πριν την εκδήλωση.

Οπως υπογραμμίζεται στην καταγγελία, η «συμπεριφορά αυτή της αστυνομίας, που γίνεται με εντολές άνωθεν, έχει σαν σκοπό να τρομοκρατήσει το λαό, ώστε να μην αγωνίζεται ενάντια στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και γενικά ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της ολιγαρχίας στις Λαϊκές Κατακτήσεις. Οι ΚΟ του ΚΚΕ είναι μαζί με όλο το λαό των χωριών της ΒΑ Αττικής, που αγωνίζεται για να διατηρηθεί ο ορεινός όγκος της Β. Αττικής καθαρός και να παραμείνει ο πνεύμονας υγείας για όλη την Αττική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ