Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μπει φρένο στην αυθαιρεσία με τις κεραίες

Την άμεση λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και η αδειοδότηση κεραιών να γίνεται με προϋποθέσεις που να αποκλείουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας, Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκης.

Με δύο ξεχωριστές Ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος, επισημαίνουν περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης κεραιών στο Βόλο και τη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, οι Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας υπογραμμίζουν ότι δεκάδες είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απ' όλες τις εταιρίες στον ιστό του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Το χειρότερο - τονίζουν - είναι ότι όλες είναι παράνομα εγκαταστημένες με την άδεια μόνο της «αρμόδιας» Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, χωρίς να ελέγχεται ή να ζητείται εκ των προτέρων μελέτη - έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το αν είναι σε κατοικημένες περιοχές, κοινωφελείς χώρους, σχολεία κλπ.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου προτείνει άμεσα η κυβέρνηση να εκπονήσει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που θα αναφέρεται αποκλειστικά στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες αποκλεισμού αιτιών προσβολής της υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκης τονίζουν ότι στην πόλη της Μυτιλήνης, σε ανύποπτο χρόνο, εταιρία κινητής τηλεφωνίας εγκατέστησε κεραία σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και σε κοντινή απόσταση από το Πειραματικό Γυμνάσιο. Μάλιστα, οι αρμόδιοι της εταιρίας προσπάθησαν να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους κατοίκους, τοποθετώντας την κεραία μέσα σε κουβούκλιο με την επιγραφή «sun boil», που παραπέμπει σε μπόιλερ ηλιακού συλλέκτη.

Οι δύο βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας και την απόδοση των όποιων ευθυνών υπάρχουν για τον τρόπο που τοποθετήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ