Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ημερίδα για το νέφος

Ημερίδα με θέμα «Ποιότητα της ατμόσφαιρας σε αστικές περιοχές - Νέα δεδομένα και προοπτικές», διοργανώνει σήμερα το ΤΕΕ, στις 9.30 π.μ., στο ΕΚΠΑΑ (Βίλα Καζούλη - Κηφισιά).

Οπως επισημαίνει η Οργανωτική Επιτροπή της ημερίδας, η ποιότητα της ατμόσφαιρας στα αστικά κέντρα αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ποιότητα ζωής και τη δημόσια υγεία. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και παρόλο που ορισμένοι «παραδοσιακοί» ρύποι αντιμετωπίζονται, νέοι «σύγχρονοι» ρύποι κάνουν απειλητική την εμφάνισή τους. Σκοπός της ημερίδας είναι η αποτύπωση των νέων δεδομένων του προβλήματος, καθώς και οι προοπτικές βελτίωσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στις αστικές περιοχές.

Στην πρώτη ενότητα θα γίνει αναφορά στις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, στις στρατηγικές αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε συγκεκριμένους ρύπους, όπως τα αιωρούμενα σωματίδια, το όζον και οι υδρογονάνθρακες, καθώς και στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Στη δεύτερη ενότητα, θα εξεταστούν οι παράγοντες που επιδρούν στην ποιότητα της ατμόσφαιρας (μεταφορές, βιομηχανία, κεντρική θέρμανση) και οι παρεμβάσεις στον αστικό χώρο, κυρίως στον τομέα του πρασίνου, ως παράγοντα απορρύπανσης και βελτίωσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ