Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Να προστατευτεί το Σκοπευτήριο

Τη συμπαράστασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής εκφράζει, με ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, επισημαίνοντας πως το Σκοπευτήριο πρέπει να αποδοθεί στην ιστορία όπου και ανήκει. Παράλληλα, καλεί το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διαφυλαχτεί ο ιστορικός και μνημειακός χαρακτήρας του χώρου.

Υπενθυμίζουμε πως ο δήμαρχος και έξι δημοτικοί σύμβουλοι της Καισαριανής συνελήφθησαν στο χώρο του Σκοπευτηρίου όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να προχωρήσουν στη διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση μνημείου της Εθνικής Αντίστασης και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Η σύλληψή τους έγινε μετά από απαίτηση υπαλλήλων της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας η οποία αντιδρά στην τοποθέτηση του μνημείου παρ' όλο που η ενέργεια ήταν καθ' όλα νόμιμη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας καταγγέλλει την ενέργεια των αστυνομικών οργάνων και την παρεμπόδιση του έργου της δημοτικής αρχής Καισαριανής και εκφράζει την ανησυχία του γιατί τα κρούσματα σύλληψης αιρετών πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, παραπέμποντας σε άλλες εποχές. Ζητά επίσης την παρέμβαση της πολιτείας για τη θωράκιση του θεσμού και τη διαφύλαξη του κύρους της Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ