Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Συνεχίζουν τον αγώνα κατά της χωματερής

Να αλλάξει τα σχέδια που υπάρχουν για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή «Μαύρο Βουνό» της Κοινότητας Γραμματικού καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κατά της Δημιουργίας ΧΥΤΑ στο «Μαύρο Βουνό Γραμματικού» Δήμου Μαραθώνα και Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού.

Μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το Σάββατο 12 Μάρτη, όπου κατέλαβαν την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Πολυδενδρίου και αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα από την Αστυνομία, οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση «καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον εν εξελίξει σχεδιασμό, τουλάχιστον όσον αφορά το Γραμματικό, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και σημερινός πρωθυπουργός. Ενα λάθος που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει, ζητούμε η σημερινή κυβέρνηση να το σταματήσει».

«Ενώ έρευνες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και του ΥΠΕΧΩΔΕ διαπιστώνουν δραματική μείωση του περιαστικού πρασίνου της Αττικής, επιχειρείται η αποψίλωση της αναδασωτέας έκτασης του "Μαύρου Βουνού" Γραμματικού για να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η Επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τις σοβαρές μελέτες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας (όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης) που υποδεικνύουν λύση εκτός Αττικής, μέσα από ένα σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο και αφού διακοπεί η διαδικασία υλοποίησης του στηριζόμενου σε πρόχειρες και προκατασκευασμένες μελέτες υφισταμένου σχεδιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ