Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΝΤΟΥ ΤΣΑΟΥ
Στράιπς, ο πρωταθλητής

Ακούστε, κύριοι, ονόματα, Ντάστιν Χόφμαν, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Πάτρικ Στιούαρτ, Τζο Παντολιάνο, Ντέιβεντ Σπέιντ, και άλλοι, δανείζουν τις φωνές τους σε ένα αχαρακτήριστο εργάκι. Μια ζέβρα, η οποία παριστάνει το άλογο. Και μάλιστα παριστάνει άλογο καθαρόαιμο. Του ιπποδρόμου. Στην ελληνική βερσιόν ακούγονται ο Σάκης Μπουλάς, ο Μέμος Μπεγνής, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος...

Ο «καμβάς», δε, του έργου ούτε για υπανάπτυκτους! Μια νεαρή ανέραστη κοπέλα θέλει να τρέξει με τη ζέβρα στον ιππόδρομο και μάλιστα να κερδίσει. Ο πατέρας της δεν την αφήνει, αφού η γυναίκα του, και μάνα της, σκοτώθηκε πέφτοντας από άλογο! Τελικά, με τη βοήθεια του «θεού», αυτό το λέω εγώ, εκείνοι κρατάνε τα προσχήματα, η ζέβρα θα τρέξει και θα κερδίσει τα άλογα! Οι φοβίες του πατέρα θα περάσουν και το κορίτσι θα παραμείνει πάλι ανέραστο (δεν υπάρχει έρωτας στην ταινία).

Ερωτας μπορεί να μην υπάρχει. Ιππόδρομος, όμως, υπάρχει. Και στοιχήματα. Και όλο το παρασκήνιο του ιπποδρόμου. Ντόπινγκ, λαδιές με τα άλογα, εκβιασμοί κλπ. Ο,τι χρειάζονται τα παιδιά, για να μορφωθούν. Η ταινία είναι για παιδιά... Οχι για όλα τα παιδιά. Για χαζά παιδιά.

Παίζουν: Μπρους Γκίνγουντ, Χάιντεν Πανετιέρ, Μ. Εμετ Γουόλς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ