Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις μηχανικών και εργολάβων

Σε παντεχνική κινητοποίηση κατεβαίνουν οι χιλιάδες διπλωματούχοι μηχανικοί στις 15 Δεκέμβρη, διεκδικώντας διάφορα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα, ενώ οι μηχανικοί που εργάζονται στο Δημόσιο συνεχίζουν τον αγώνα τους με σειρά πανελλαδικών κινητοποιήσεων μέχρι τα Χριστούγεννα. Παράλληλα, σε πανελλαδική κινητοποίηση βρίσκονται και οι εργολάβοι δημόσιων έργων υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος έχει φτάσει σε αδιέξοδο εξαιτίας της συρρίκνωσης του προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και της παύσης πληρωμών του κράτους σε εκτελεσμένα έργα. Ειδικότερα:

Το ΤΕΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους μηχανικούς μέλη του σε αποχή από την εργασία τους και σε συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με τους κλαδικούς και εργασιακούς τους συλλόγους στις 15 Δεκέμβρη, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του προϋπολογισμού του 2006. Ο τεχνικός κόσμος - τονίζεται μεταξύ άλλων - διεκδικεί μέτρα για το χωροταξικό σχεδιασμό και για το περιβάλλον, τον εξορθολογισμό του συστήματος παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, καθώς και των αμοιβών των μηχανικών και την ορθολογική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού.

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα για την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων με τις εξής κινητοποιήσεις: 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και τις 15 Δεκέμβρη. 4ωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας στις 12,19 και 22 Δεκέμβρη.

Από την άλλη πλευρά, όλες οι εργοληπτικές οργανώσεις (ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ και ΣΤΕΑΤ) με κοινή τους απόφαση ξεκίνησαν από Δευτέρα πενθήμερο κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, που θα διαρκέσει ως τις 9 Δεκέμβρη και περιλαμβάνει αποχή από τις δημοπρασίες δημόσιων έργων που θα γίνουν αυτή τη βδομάδα και συγκέντρωση στην Αθήνα που θα γίνει στις 9 Δεκέμβρη στο ξενοδοχείο «ΖΑΦΟΛΙΑ» στις 9.30 π.μ., με βασικά αιτήματα: Την εξόφληση εκτελεσμένων έργων, την κατάργηση των πρόσθετων εγγυήσεων καλής εκτέλεσης, τη σύνταξη αναλύσεων τιμών, την αύξηση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ