Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλιά

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πυροσβεστών

Από κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών με αίτημα τη μονιμοποίησή τους

Eurokinissi

Από κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών με αίτημα τη μονιμοποίησή τους
Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των εποχικών πυροσβεστών για σταθερή και μόνιμη δουλιά, ζητά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Οι ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αυτή τη στιγμή είναι μεγάλες σε προσωπικό καθώς τα οργανικά κενά έχουν φτάσει τις 3.500 θέσεις και κάθε χρόνο αυξάνονται. Ο λόγος είναι οι συνταξιοδοτήσεις των πυροσβεστών και οι ελάχιστες προσλήψεις προκειμένου να διατηρηθεί ένας σταθερός αριθμός εργαζομένων.

Παράλληλα, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι εποχικοί πυροσβέστες, δαπανώνται σημαντικά ποσά για την πεντάμηνη εργασία τους και για τους επτά μήνες που πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση που είχαν προσληφθεί, το κράτος θα είχε εξοικονομήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, που θα μπορούσε να εκσυγχρονίζεται συνεχώς.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά αρνείται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εποχικά απασχολουμένων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, για μόνιμη και σταθερή δουλιά. Οι συντάκτες του Π.Δ. 124/2003 και η σημερινή κυβέρνηση, ισχυρίζονται ότι η ανάγκη αυτής της εργασίας που κάνουν είναι μόνο εποχική.

Ο τομέας της προστασίας και ανάπτυξης του δάσους και του δασικού περιβάλλοντος που περιλαμβάνει σωρεία πραγματικών αναγκών, όπως και η καταστολή των δασικών πυρκαγιών, με την οποία είναι επιφορτισμένο το Πυροσβεστικό Σώμα, θα μπορούσαν όχι μόνο να δώσουν παραγωγική δουλιά στους 5.500 εποχικούς πυροσβέστες για όλο το χρόνο, αλλά να απαιτηθεί επιπλέον περισσότερο προσωπικό.

Παραγνωρίζουν επίσης το γεγονός ότι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ για αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού από εργαζομένους με περισσότερα δικαιώματα, έχει οδηγήσει το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει αυτή τη στιγμή 3.500 κενά στην οργανική του δύναμη.

Η κυβέρνηση, αντί να απαντήσει με την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλιά, περιορίζεται σε μία μοριοδότηση που δεν ανταποκρίνεται καν, είναι πιο πίσω από τις προηγούμενες σχετικές ρυθμίσεις και αποκλείει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού.

Το δικαίωμα στη δουλιά δεν είναι εποχικό, αλλά μόνιμη και σταθερή ανάγκη, δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Οπως και η ανάγκη προστασίας του δάσους δεν είναι εποχική, αλλά μόνιμη ανάγκη ζωής».

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν θα «ικανοποιήσει η κυβέρνηση το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλιά των υπαλλήλων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ