Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΟΛΠ
«Αντισταθείτε»!

Κάλεσμα αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια, ενόψει των αρχαιρεσιών στα σωματεία υπαλλήλων, τεχνιτών και χειριστών

Σωματεία - συνένοχα, στα εγκληματικά σχέδια σε βάρος του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ή σωματεία - πυρήνα αντίστασης, που θα αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των σχεδίων; Το ερώτημα αυτό απευθύνει η « Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (ΔΕ) θέτοντας τους τεχνικούς και χειριστές καθώς και τους μόνιμους υπαλλήλους του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, μπροστά στις ευθύνες τους ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων διοικήσεων που θα γίνουν στα δύο σωματεία. Για τους χειριστές και τεχνικούς οι κάλπες θα στηθούν σήμερα το πρωί, ενώ για τους μόνιμους υπαλλήλους αύριο, 14 του μήνα, το πρωί.

Η ΔΕ με ανακοίνωση προς τους μόνιμους υπαλλήλους σημειώνει: «Καλούμαστε μέσα από τις εκλογές να απαντήσουμε αν θέλουμε ένα σωματείο που θα αντισταθεί μαζί με τους εργαζόμενους στο συντελούμενο έγκλημα ή θα υποταχτεί και θα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίησή του».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στη «δράση» των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στη διοίκηση του σωματείου και των υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι συνολικά έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Ειδικά για το Νέο Κανονισμό, η ΔΕ σημειώνει: «Αποτελεί αντιγραφή της "Λευκής Βίβλου". Δεν αφήνει τίποτα όρθιο και πρέπει να καταγγελθεί και να απορριφθεί συνολικά ως απαράδεκτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ