Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε ετοιμότητα για την ασφάλιση

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από σωματεία της πόλης

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης καλούνται οι εργαζόμενοι του Πειραιά από την Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, η οποία διοργανώνει σύσκεψη - συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «`Η θα αντιδράσουμε ή θα δεχτούμε τη μοίρα μας σαν ραγιάδες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Συντονιστικής και υπογραμμίζεται: «Το ταξικό κίνημα έχει τεράστιες εμπειρίες και ξέρει πώς να αντιδράσει και να ανατρέψει τέτοιες βάρβαρες πολιτικές που καταργούν τα δικαιώματά του».

«Η κοινωνική ασφάλιση - συνεχίζει - αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της χώρας μας. Σήμερα είναι "στο μάτι του κυκλώνα" από την πιο άγρια - ταξική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση, με εντολή του κεφαλαίου, σε βάρος των εργαζομένων, για να εξασφαλιστούν οι δείκτες της ΟΝΕ». Τονίζεται ότι αυτές οι πολιτικές έχουν εκτοπίσει πάνω από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους από την ασφάλιση και χαρίζουν δισεκατομμύρια στο κεφάλαιο. «Θέση μας είναι, σημειώνεται, ότι όχι απλώς πρέπει να διασωθεί η κοινωνική ασφάλιση, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί».

Η Συντονιστική Επιτροπή διευκρινίζει: «Το ασφαλιστικό, όπως και τα άλλα προβλήματα της εργατικής τάξης δε λύνονται με τη "συναίνεση" και τον κοινωνικό διάλογο, λύνονται με την ταξική σύγκρουση». Αναφέρει ότι οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΕΚ Πειραιά, ΠΝΟ «δουλεύουν συστηματικά όλο και πιο ξεκάθαρα για την πλήρη υποταγή των εργαζομένων. Αυτή την τακτική πρέπει να την απορρίψουμε, να την ανατρέψουμε» και υπογραμμίζει: «Η δημιουργία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) βάζει τις βάσεις του ταξικού πόλου αντίστασης, γι' ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ