Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΕΔ
Υπέρ του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του

Την αγανάκτησή τους για την επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους και εναντίον του ΟΑΕΔ με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, που τονίζει ότι «με ευθύνη των εκάστοτε υπουργών και και υφυπουργών Εργασίας τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια, αλλά και των εκπροσώπων τους στο ΔΣ του Οργανισμού, μαζί μ' αυτούς που συμμετέχουν σ' αυτό ως εκπρόσωποι είτε της εργοδοτικής πλευράς είτε των εργαζομένων, έχει αλλάξει προσανατολισμό και εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυρίως της εργοδοτικής πλευράς, σε αντίθεση με το σκοπό ίδρυσής του».

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης σε ξένη εταιρία, της εκπόνησης «επιχειρησιακού σχεδίου». Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή την πρόθεσή της για μερική ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, κατεύθυνση που περιγράφεται και στο κείμενο της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού για την επιλογή της εταιρίας.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι θα διαφυλάξουν «ως κόρη οφθαλμού» το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Οργανισμού. «Δηλώνουν ότι θ' αγωνιστούν για έναν ΟΑΕΔ σύγχρονο, που θα διατηρεί το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, για έναν ΟΑΕΔ που θα λειτουργεί προς όφελος των ανέργων και των εργαζομένων και όχι προς όφελος άλλων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι επιχειρήσεις χρόνια τώρα απομυζούν δισεκατομμύρια του ΟΑΕΔ, που προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων, αλλά δεν υπάρχουν αποτελέσματα.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του ΟΑΕΔ, «όμως οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες αδιαφορούν ή κωφεύουν και στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και αποκρατικοποίησης των πάντων οδηγούν τον ΟΑΕΔ στο μαρασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ