Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ατύχημα αλλοδαπού εργάτη

«Το χάρο, με τα μάτια του», είδε ο 27χρονος Αλβανός Σινάνε Ιλία Ντουέμπε, όταν, την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε αντλιοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ), στη συνοικία Αλώνια Μπάρας Τρικάλων, καταπλακώθηκε από χώματα, σε χαντάκι βάθους περίπου δυόμισι μέτρων. Σοβαρά τραυματισμένος, ο Σινάνε Ιλία Ντουέμπε μεταφέρθηκε στην Α` Χειρουργική Κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου νοσηλεύεται.

Τον αλλοδαπό εργάτη, απασχολούσε παράνομα ο εργολάβος Δημήτριος Κων. Ντέρης, που έχει αναλάβει την κατασκευή του αντλιοστασίου, ο οποίος δεν είχε λάβει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα στο χώρο όπου εκτελούνται εργασίες, δεδομένου ότι το έδαφος στην περιοχή είναι αμμώδες και τα χώματα μπορούν να υποχωρήσουν πολύ εύκολα.

Ο Δ. Ντέρης συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Βεβαίως, το χτεσινό εργατικό ατύχημα αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και της εκμετάλλευσης των αλλοδαπών εργατών από την εργοδοσία, η οποία, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, τους απασχολεί παράνομα, με εξευτελιστικά μεροκάματα και χωρίς ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ