Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κριτική στη λειτουργία του από την ΠΣΟ

Στα πλαίσια της 88ης Συνόδου του ΔΓΕ, στη Γενεύη, μίλησε χτες στην Ολομέλεια ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Αλεξάντερ Ζάρικοφ, ξεχωρίζοντας τρεις από τους στόχους που έθεσε η ΠΣΟ στο τελευταίο Συνέδριό της στο Νέο Δελχί: Τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, τη σίγουρη και σταθερή δουλιά για την εργατική τάξη και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Η όξυνση της φτώχειας, όπως σημείωσε, η απώλεια κοινωνικών δικαιωμάτων και το 1/3 της παγκόσμιας εργατικής τάξης που είναι στην ανεργία, αντανακλούν τα αποτελέσματα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης της νέας τάξης πραγμάτων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ασκώντας κριτική για τον προσανατολισμό και τη δράση του.

«Τη στιγμή που τα κέρδη του κεφαλαίου πολλαπλασιάζονται, ενώ η προκλητικότητα εργοδοσίας και κυβερνήσεων σε βάρος των Συνδικάτων μεγαλώνει ενισχύοντας έτσι τη δικτατορία του κεφαλαίου, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας παραμένει παθητικός θεατής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ενώ από το ρόλο και τις αρχές του είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζει την εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ