Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγωνιστικά για τη σωτηρία της

Με μια δεύτερη πορεία και άλλες δραστηριότητες, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη σωτηρία της

Από την τελευταία ανάλογη κινητοποίηση
Από την τελευταία ανάλογη κινητοποίηση
Μηχανοκίνητη πορεία από το Πέραμα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και στη συνέχεια στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 15 Ιούνη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος δράσης που έχει αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση και την ανάπτυξη της Ζώνης και το οποίο θα ολοκληρωθεί μόνον όταν θα δοθούν λύσεις. Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα διακοπούν όλες οι εργασίες στη Ζώνη στη 1.30 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματος το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεργία και την υποβάθμιση της Ζώνης. Τα σωματεία θα μεταφέρουν την καταγραφή και διακίνηση των ανέργων στην είσοδο του ΥΕΝ. Επίσης, αντιπροσωπεία από τη Συντονιστική Επιτροπή θα πραγματοποιήσει διάβημα στη Βουλή, στον πρόεδρο και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, θα ζητήσει συνάντηση μαζί τους προκειμένου να τους εκθέσει τα αιτήματα, απαιτώντας να πάρουν άμεσα θέση.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν σωματεία της Ζώνης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να εμποδίσει και να υπονομεύσει το συντονισμό και τη συσπείρωση αυτών των διαφορετικών δυνάμεων. "Τα φερέφωνα" και "τα παπαγαλάκια" της έχουν ξαμοληθεί στη Ζώνη με καθήκον να πείσουν ότι η Ζώνη δεν είναι ανταγωνιστική, είναι ακριβή, ότι για όλα φταίνε τα συνδικάτα που αναπτύσσουν αγώνες».

Καλούν τους άνεργους να συσπειρωθούν στα σωματεία, υπογραμμίζοντας: «Εχουμε χαράξει ένα πρόγραμμα δράσης με εναλλασσόμενες μορφές πάλης, με διάρκεια και ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου. Καμία "βρώμικη προπαγάνδα", όσο καλοπληρωμένη και αν είναι, δεν μπορεί να κρύψει την απλή αλήθεια: ότι η μαζική αγωνιστική συμμετοχή όλων των εργατών και ανέργων μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχεια και τη διάρκεια αγώνων. Οτι έτσι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της Ζώνης και της προστασίας των ανέργων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε διαρκή ετοιμότητα (2004-11-12 00:00:00.0)
Μ' όλες τις δυνάμεις για την απεργία (2002-02-27 00:00:00.0)
Να μη γίνει «παραμάγαζο» των πολυεθνικών (2001-09-07 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα στη Ζώνη (2000-07-13 00:00:00.0)
Στάση και πορεία αύριο (1997-05-14 00:00:00.0)
Σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" λόγω ανεργίας (1996-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ