Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μ' όλες τις δυνάμεις για την απεργία

Αύριο στις 10.30 πμ η απεργιακή συγκέντρωση

Στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της αυριανής 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που έχει καθοριστεί για τις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, έχουν ριχτεί οι δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων Πειραιά. Ηδη έχουν γίνει περιοδείες και εξορμήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στα εργοστάσια «ΕΛΣΑ», «ΠΙΤΣΟΣ», στις μηχανουργικές, μεταλλουργικές επιχειρήσεις του Πειραιά, στη ΔΕΗ Κερατσινίου, στους «Μύλους Αγ. Γεωργίου» και αλλού. Περιοδείες γίνονται και σε όλες τις συνοικίες της περιοχής.

Οι συνδικαλιστές των δεκάδων σωματείων που συγκροτούν τη Συντονιστική Επιτροπή, αφήνοντας πίσω την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που κήρυξε μεν την απεργία, όμως με ένα «ανάπηρο» διεκδικητικό πλαίσιο που περιορίζεται σε κάποια αποσπασματικά αιτήματα για τη Ζώνη, καλούν τους εργαζόμενους και όλο το λαό του Πειραιά με το μαζικό τους «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση να δώσουν εντολή για την κλιμάκωση και διεύρυνση του αγώνα. Τους καλούν να διαδηλώσουν την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, το δικαίωμά τους στη δουλειά, τη μοναδική παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής τους, αυτή της Ζώνης που απειλείται με αφανισμό.

«Η τακτική της συναίνεσης και των συνεχών υποχωρήσεων - αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής - που ακολουθούν οι πλειοψηφίες των διοικήσεων των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΠ, στρώνουν το έδαφος στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση. Το πλαίσιο που προβάλλουν, ζημιώνει την εργατική τάξη». Η Συντονιστική επισημαίνει για τον Πειραιά ότι 10 χιλιάδες εργαζόμενοι από τη Ζώνη καταδικάζονται στην ανεργία και την υποαπασχόληση, οι υπόλοιποι βιώνουν την εντατικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα θύματα των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών ατυχημάτων. «Ζούμε αυτή την κατάσταση - συνεχίζει - δυσανασχετούμε, αγανακτούμε και εξοργιζόμαστε... Δε φτάνει αυτό. Πρέπει να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα. Να μπουν όλες οι δυνάμεις στη δράση, να καταδικαστεί το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής με κάθε τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ