Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
SPEEDEX
Απλήρωτη δουλιά, ένταση και τρομοκρατία

Οι απλήρωτες υπερωρίες, η ολοένα αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας, η μη παροχή επιδομάτων και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής στους χώρους δουλιάς, χαρακτηρίζουν την επιχείρηση SPEEDEX, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων.

Μέσα σε όλα αυτά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έρχεται να προστεθεί και μια σειρά απολύσεων με τελευταία του εργαζόμενου Δ. Φακίτσα από το κατάστημα του Σταθμού Λαρίσης, γιατί σύμφωνα με την επιχείρηση «ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι αντιδραστικός»! Αυτό γιατί ο εργαζόμενος διεκδικεί τα δικαιώματά του που προβλέπονται από τη ΣΣΕ και το νόμο.

Το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων αναφέρει επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η απόλυση έχει αναγγελθεί από τις 15 Φλεβάρη, το επιχειρησιακό σωματείο όχι μόνο δε στήριξε τον εργαζόμενο, αλλά δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση. «Είναι φανερό πλέον - υπογραμμίζεται, τέλος - ότι ο μόνος δρόμος αντίστασης ενάντια σε τέτοιου είδους εργοδοτικές τακτικές είναι η μαζικοποίηση και η οργανωμένη δράση μέσα από αγωνιστικά και ταξικά σωματεία. Σας καλούμε όλους να οργανωθείτε στο σωματείο, ώστε να δυναμώσουμε την αντίστασή μας. Μ' αυτόν τον τρόπο μόνο μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλιά, αλλά και δουλιά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ