Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΟΜΑΓΝ»
Δύο χρόνια απλήρωτοι

Απλήρωτοι παραμένουν οι 300 εργαζόμενοι της «ΒΙΟΜΑΓΝ» (πρώην Σκαλιστήρι) δύο χρόνια μετά την πτώχευση που κήρυξε ο ιδιοκτήτης της Κ. Καρβούτης, που προδιέγραψε και την πορεία οριστικού κλεισίματος και διάλυσης μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ορυκτού πλούτου, στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και της χώρας.

Ο Κ. Βαρβούτης αφού «φέσωσε» την επιχείρηση μέσα σε τρία χρόνια «λειτουργίας» με 11 δισ. δραχμές, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, κήρυξε πτώχευση το Φλεβάρη του 2000 και «εξαφανίστηκε», με αποτέλεσμα 300 εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο απλήρωτοι. Το ύψος των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια δραχμές και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού τον Απρίλη του 2000 για «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΑΓΝ» μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί δραχμή!

Οσον αφορά την ίδια την επιχείρηση που βρίσκεται στη διαδικασία της πτώχευσης, έχει γίνει αντικείμενο «πλιατσικολογήματος» όπως έχουν καταγγείλει και το Σωματείο Ανέργων στις Μεταλλικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και η Επιτροπή Αγώνα κατά της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ