Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δούλευαν μια ζωή για να πάρουν ψίχουλα

Πλημμύρισε η οργή χτες στο συλλαλητήριο στην Κάνιγγος

Την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική αδιαφορία εξέφρασαν χτες οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην πλατεία Κάνιγγος
Την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική αδιαφορία εξέφρασαν χτες οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην πλατεία Κάνιγγος
Δυναμικό «παρών» από νωρίς το πρωί έδωσαν χτες οι συνταξιούχοι της Αθήνας στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες (ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΝΑΤ-ΕΛΤΑ-ΤΑΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ). Η πλατεία Κάνιγγος είχε κλείσει αρκετά πριν την καθορισμένη ώρα συγκέντρωσης στις 10 το πρωί. Με τους μάχιμους πάντα «απόμαχους» να βροντοφωνάζουν: «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση». Η αγανάκτηση για την κοροϊδία τους από την κυβέρνηση ολοφάνερη. Εκφράστηκε στις πυκνές ομιλίες του προέδρου της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δ. Μαυροδόγλου, του προέδρου των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, Χρ. Τριάντη, και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, Π. Βαβούγυιου.

Ο Δ. Μαυροδόγλου τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή αγώνα υπενθύμισε τις αυξήσεις- κοροϊδία που έδωσε η κυβέρνηση: 3,5% μέχρι 136.000 δρχ., 1,75% μέχρι 200.000 δρχ., 0,75% μέχρι 300.000 δρχ. Η πολύχρονη πολιτική λιτότητας, είπε, είχε αποτέλεσμα οι συντάξεις να μειωθούν πάνω από 30% την τελευταία δεκαετία. Από φέτος, αφαιρείται και το δώρο στις συντάξιμες αποδοχές και η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Κοντά σ' αυτά οι συνταξιούχοι πρέπει ν' αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που καλπάζει, τον κίνδυνο να διαγραφούν φάρμακα από τη λίστα και να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας, την αύξηση των φαρμάκων. Τέλος, η κυβέρνηση μάς επιφυλάσσει την πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να βγούμε στους δρόμους.


Στο ίδιο πνεύμα και ο Χρ. Τριάντης υπογράμμισε την ανάγκη του συνεχούς αγώνα των συνταξιούχων, «την ανάγκη να βρίσκονται χειμώνα-καλοκαίρι στους δρόμους, γιατί η κυβέρνηση επί σειρά ετών δεν έχει προσεγγίσει προς την κατεύθυνση επίλυσης σοβαρά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των συνταξιούχων. Συνεχίζει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία ενώ η ακρίβεια θερίζει τα εισοδήματά μας. Με το νομοσχέδιο, μάλιστα, Παπαδόπουλου, κυριολεκτικά διαλύει τα πάντα και εμπορευματοποιεί την Υγεία. Με τ' απογευματινά ιατρεία, μάλιστα, με τις 35.000 επίσκεψη δε ληστεύει μόνο τους συνταξιούχους, αλλά και τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και τ' ασφαλιστικά μας ταμεία. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, πιο μαχητικούς, πιο ενωτικούς».

Στο πλευρό των συνταξιούχων και το ΠΑΜΕ, με τον Γ. Σταυρόπουλο, που ανάμεσα στ' άλλα τόνισε, ότι τα αιτήματά μας πρέπει να έχουν να κάνουν με τη δική μας εικόνα, τη δική μας ζωή και αξιοπρέπεια. Τα αιτήματά μας πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας και των συνταξιούχων.

Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία προς το αρμόδιο υπουργείο και ανανεώθηκε το «ραντεβού» με την κυβέρνηση για τις 8 του Μάρτη.

  • Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν συνταξιούχοι και από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Βοιωτία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ