Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ
Αυταρχική προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής

Ο διοικητής ζητά «δηλώσεις μετανοίας» από τους εργαζόμενους για τις κινητοποιήσεις τους

Τον αυταρχισμό σε υπερθετικό βαθμό χρησιμοποιεί ο διοικητής της Πολυκλινικής Ιω. Παρασκευουλάκος, για την προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης - η οποία φαίνεται ότι έχει προγράψει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν αγωνιστικά και ο διοικητής, για να τους τρομοκρατήσει, μετέρχεται μεθόδους που θυμίζουν τις εποχές με τις «δηλώσεις μετανοίας» για αγωνιστικές αποφάσεις.

Η σειρά των γεγονότων έχει ως εξής:

  • Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (21.2.2002) οι εργαζόμενοι έκαναν στάσεις εργασίας χτες και προχτές, με αιτήματα σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, για να αναβαθμιστεί η Πολυκλινική και να παραμείνει στο Δημόσιο, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να σταματήσει ο αυταρχισμός της διοίκησής του.
  • Η αγωνιστική στάση των εργαζομένων ενόχλησε τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος με χτεσινή ανακοίνωσή του κάλεσε τους εργαζόμενους σε... γενική συνέλευση με θέμα «τη διαχείριση της κρίσης που προκαλεί το δελτίο Τύπου της (προηγούμενης) Γενικής Συνέλευσης».

Ολόκληρο το έγγραφο έχει ως εξής: «Επειδή διακρίνεται ο κίνδυνος, το νοσοκομείο να περιπέσει εκ νέου, σε κατάσταση εσωτερικής αναρχίας και διοικητικής απραξίας. Επειδή πολλοί ενδεχομένως δεν κατανοούν το περιεχόμενο της διοικητικής προσπάθειας και αντιμάχονται αυτή με δόλιο τρόπο και επειδή είναι καιρός να σταθμίσω, συνολικά, αν υπάρχουν τα στοιχειώδη αντικειμενικά και υποκειμενικά δεδομένα για ουσιαστική διοίκηση, με κατεύθυνση τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει. Παρακαλώ τη Γενική Συνέλευση να λάβει απόφαση, με την παρουσία μου, για το αν το από 21.2.2002 Δελτίο Τύπου αποτελεί θετική ενέργεια και περιγράφει κατ' ουσίαν το ύφος και τη φύση του έργου μου ως Διοικητή, άλλως να ακυρώσει την απόφαση αυτή και να γνωστοποιήσει την ακύρωση με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας».

Οι εργαζόμενοι είχαν για χτες προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, ώρα 10:30 π.μ., στη διάρκεια της οποίας καταδίκασαν την παρέμβασή του στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και καθήκοντά τους και δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τις αποφάσεις τους. Την απόφαση των εργαζομένων μετέφερε στον διοικητή το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων και η τριμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου.

Ομως λίγο αργότερα ο Ιω. Παρασκευουλάκος εμφανίστηκε στη Συνέλευση των εργαζομένων, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή ανέβηκε στο βήμα ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ, ο οποίος κατήγγειλε την παρουσία του διοικητή και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δε διατίθενται να κάνουν γενική συνέλευση με την παρουσία του. Την ίδια στάση κράτησε και το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων και έτσι η πλειοψηφία των εργαζομένων αποχώρησε από το αμφιθέατρο.

Εκεί παρέμειναν η τριμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ, με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει να κοπεί ο δίαυλος επικοινωνίας με τον διοικητή, και μια μερίδα του προσωπικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και στάση εργασίας (2013-08-31 00:00:00.0)
Απεργία για τη μετα-ολυμπιακή ιδιωτικοποίηση (2004-11-05 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και συνέλευση (2001-06-02 00:00:00.0)
Υποσχέσεις και αοριστολογίες (1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ