Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Υποδείξεις για ιδιωτικά συνεργεία!

Αόριστες απαντήσεις για τις προσλήψεις προσωπικού, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ζακύνθου έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χ. Σοφιανός στους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Φορέων της Ζακύνθου σε συνάντηση που είχαν χτες στην Αθήνα. Ο Χ. Σοφιανός μάλιστα, κάλεσε τους φορείς αντί να ζητούν προσωπικό για τους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας του νοσοκομείου να απευθυνθούν σε ιδιωτικά συνεργεία!

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν μόνιμο προσωπικό, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου. Ο Χ. Σοφιανός έδωσε υποσχέσεις ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία πρόσληψης 11 νοσοκόμων, που εκκρεμούσαν δύο χρόνια περίπου, αλλά και για την εντός τριμήνου πρόσληψη 20 - 30 ατόμων έκτακτο προσωπικό με 8μηνες και 4μηνες συμβάσεις.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου (ΕΚ) Ζακύνθου Δ. Σιγούρος επισήμανε ότι οι υποσχέσεις είναι αόριστες, τονίζοντας ότι η πρόσληψη εκτάκτων όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά πλήττει και τις εργασιακές σχέσεις. Ο γενικός γραμματέας, υπογράμμισε, απέδειξε τις προθέσεις της κυβέρνησης, προτείνοντας να δοθεί σε ιδιώτες η ασφάλεια και καθαριότητα του νοσοκομείου και τόνισε ότι το ΕΚ θα καλέσει το λαό να αγωνιστεί ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ