Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ξεκίνησε απεργία διαρκείας

Απαιτούν την πρόσληψη όλων των πρώην εργαζομένων και πλήρη δικαιώματα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σήμερα το πρωί άρχισαν την απεργία διαρκείαςοι 156 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Χαλκίδας, έχοντας και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη και των υπολοίπων 190 συναδέλφων τους, τη διατήρηση μισθών, ημερομισθίων και κεκτημένων που είχαν πριν. Μαζί τους θα βρεθούν και οι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης, που αυθαίρετα και με την ανοχή της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΤΒΑ, ο νέος ιδιοκτήτης εφοπλιστής Στ. Ηλίας δεν έχει προσλάβει ακόμα, παρ' ότι έχει εξαντληθεί και η δεύτερη προθεσμία που είχε δοθεί με πολιτική απόφαση.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το σωματείο εργαζομένων επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες για διάλογο και εξεύρεση λύσης. Ο Στ. Ηλίας, επισημαίνουν συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου των ναυπηγείων, έχει χαράξει τη δική του «ρότα» και δε γνωρίζει κανείς εάν επιδιώκει τη συνέχιση της λειτουργίας ως ναυπηγείο ή στις προθέσεις του είναι άλλοι σχεδιασμοί.

Τα σενάρια που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας και σκόπιμα ανασύρονται από διάφορους επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς κύκλους, έχουν σχέση με τη μετατροπή των ναυπηγείων σε λιμάνι της Χαλκίδας ή σε λιμενικές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του μεγαλοεπιχειρηματία Στασινόπουλου. Τα σενάρια αυτά έχουν καταγγελθεί και βρίσκουν κάθετα αντίθετο το συνδικαλιστικό κίνημα του νομού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο εφοπλιστής Στ. Ηλίας βρίσκει έδαφος και παίζει το παιχνίδι του, αφού όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει και αφορούν την παραβίαση της συμβατικής υποχρέωσης για την επαναπρόσληψη των 350 πρώην εργαζομένων, τις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα που επιβάλλει σε όσους προσλαμβάνει, τις απολύσεις του προέδρου και αντιπροέδρου του σωματείου και δυο ακόμα εργαζομένων, βρίσκουν την παγερή αδιαφορία των κυβερνητικών επιτελείων και της διοίκησης της ΕΤΒΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ