Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισραηλινή φονική επιδρομή και εσωτερική ένταση

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, χτες, όταν ισραηλινό αεροσκάφος εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά αυτοκινήτου που κινούνταν στη συνοικία Σουτζάιγια, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι οι επιβαίνοντες σε αυτό ήταν μέλη της οργάνωσης «Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης» και κατευθύνονταν προς το μεθοριακό πέρασμα Κάρνι για να πραγματοποιήσουν επίθεση. Εκ μέρους της παλαιστινιακής οργάνωσης, ο Αμπού Μπις, προειδοποίησε ότι θα «υπάρξουν σκληρά αντίποινα» κατά του Ισραήλ.

Την ώρα της ισραηλινής επίθεσης, η ισλαμιστική οργάνωση «Χαμάς» σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της για τις βουλευτικές εκλογές. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου, στο οποίο συμμετέχουν 62 άτομα, έχει τεθεί το στέλεχος της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια, ενώ συμπεριλαμβάνονται και 6 γυναίκες. Το ψηφοδέλτιο καταρτίστηκε μετά από πολυήμερες εσωτερικές διαδικασίες.

Αντίθετα, βαθαίνει το χάσμα στο εσωτερικό της οργάνωσης «Φατάχ», του Γιάσερ Αραφάτ. Η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων παραμένει «παγωμένη», ενώ χτες αντίπαλες «πλευρές» αντάλλαξαν πυρά σε γειτονιά της πόλης της Γάζας. Ο νυν επικεφαλής της παράταξης, Μαχμούντ Αμπάς, φέρεται να αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί μια πλειοψηφία στελεχών της νεότερης γενιάς ως υποψηφίων στις βουλευτικές. Από την πλευρά τους, αυτοί, υποστηρίζοντας το φυλακισμένο στέλεχος της οργάνωσης, Μαρουάν Μπαργκούτι, απειλούν με ομαδική έξοδο από το κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ