Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Συσχετίζουν τη δολοφονία με τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χτες Τρίτη:

«Επιθυμώ, εκ μέρους του ΚΚΕ, να δηλώσω ότι καταδικάζουμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ταξίαρχου Στ. Σόντερς.

Ταυτόχρονα καταδικάζουμε την ενορχηστρωμένη επίθεση που εκτυλίσσεται κατά της χώρας μας, αλλά και την προσπάθεια να συσχετιστεί η αποτρόπαια αυτή πράξη με τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε το γεγονός ότι η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την έκθεση προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως χώρα που δε συνεργάζεται πλήρως σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, λίγες μέρες μετά την έκφραση των αμερικάνικων "ανησυχιών" για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ενόψει της υπογραφής της συμφωνίας αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

Δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι επωφελούνται από την προβοκατόρικη αυτή πράξη για να απαιτήσουν ακόμα πιο καταπιεστικά μέτρα σε βάρος των πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών του ελληνικού λαού. Ανάμεσα σε αυτούς πρέπει να αναζητηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ