Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΑΤ για να κυνηγούν ... τσαντάκηδες

Με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες πραγματικό πογκρόμ διώξεων με συνεχείς ελέγχους στους δρόμους και προσαγωγές στα Αστυνομικά Τμήματα, ενώ κλούβες των ΜΑΤ το τελευταίο διάστημα έχουν σχεδόν μόνιμα σταθμεύσει στον Πειραιά, δημιουργώντας με την παρουσία τους κλίμα τρομοκρατίας.

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σήφη Κωτσαντή, γραμματέα της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας του Κόμματος, συνοδευόμενο από συνδικαλιστές επισκέφθηκαν χτες την Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεση του Κόμματος και των εργαζομένων στη, με εντολές της κυβέρνησης, ογκούμενη αστυνομική παρουσία, η οποία θυμίζει άλλες εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού. Να σημειωθεί ότι στόχος των αστυνομικών επιχειρήσεων δεν είναι η πάταξη του εγκλήματος, αλλά οι εργαζόμενοι, Ελληνες και αλλοδαποί.

Ο Σήφης Κωτσαντής τόνισε στον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συνιστούν σαφή καταπάτηση του Συντάγματος και των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, ενώ τίποτα δεν προσφέρουν στην αντιμετώπιση του εγκλήματος που οργιάζει στον Πειραιά.

Ο Γιώργος Τούσσας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, σημείωσε ότι υπάρχει πεδίο δράσης μεγάλο για την Αστυνομία εάν αποφασίσει να ασχοληθεί με τα διάφορα δουλεμπορικά γραφεία, από τα οποία διακινούνται τα πάντα, όπλα και ναρκωτικά, μέχρι ναυτικοί, οι οποίοι υποχρεώνονται να καταβάλουν μεγάλο τίμημα για να μπαρκάρουν. Ο αστυνομικός διευθυντής έδειξε ότι δεν ξέρει καν τι είναι τα δουλεμπορικά γραφεία!

Ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τόνισε ότι οι διώξεις κατά των αλλοδαπών εργαζομένων όχι μόνο σε τίποτα δε βοηθά τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους, αλλά ανοίγει το δρόμο για συλλήψεις και διαπομπεύσεις και αυτών, όπως η προχτεσινή σύλληψη Ελληνα εργάτη έξω από το σταθμό του τρένου επειδή πηγαίνοντας να πάρει τσιγάρα με τα ρούχα της δουλιάς δεν είχε μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα που είχε αφήσει στο πλοίο όπου εργαζόταν. Παρά τις διαμαρτυρίες του οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή προφανώς το παρουσιαστικό του δεν άρεσε στους αστυνομικούς που τον έλεγξαν. Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αφού και στο παρελθόν έχουν συλληφθεί άτομα με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους ή επειδή τα ρούχα τους ήταν λερωμένα από λάδια, χρώματα κλπ.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του Σωματείου Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», παρατήρησε ότι οι κλοπές στα γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή της Τρούμπας σταμάτησαν όταν ανέλαβε τη φύλαξή τους ιδιωτική εταιρία. Η απάντηση του αστυνομικού διευθυντή ήταν ότι στην Τρούμπα δεν περιπολούν καθημερινά αστυνομικοί...

Για τις πολύ συγκεκριμένες αυτές καταγγελίες ο αστυνομικός διευθυντής γενικά επέδειξε άγνοια των γεγονότων, ενώ στην ερώτηση γιατί υπάρχουν τόσες κλούβες με ΜΑΤ, απάντησε ότι στον Πειραιά σημειώνονται πολλές... κλοπές τσαντών και περιπτέρων!!! Αναφερόμενος στις πολλές συλλήψεις είπε ότι προχτές έγιναν μόνο 50 προσαγωγές, αριθμό που θεώρησε μάλλον εξαιρετικά μικρό και φυσικά δραματικά μικρότερο από τις συλλήψεις που είχε πραγματοποιήσει η χούντα γεμίζοντας σε ένα βράδυ τον Ιππόδρομο. Ακολούθως είπε ότι κάθε 10 περίπου μέρες θα πραγματοποιούνται επιχειρήσεις-«σκούπα» για να βλέπουν οι πολίτες ότι η Αστυνομία ανταποκρίνεται στα καλέσματά τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ