Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συνταγματικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ είπε ο Κώστας Καραμανλής περί της συνταγματικής αναθεώρησης και ήδη ...έχουν αρχίσει τα όργανα. Φαεινές ιδέες, απόψεις και θέσεις ακούγονται από παντού. Πολλοί μοιάζουν σαν καταπιεσμένοι που βρήκαν την ευκαιρία να εκτονωθούν.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η δημόσια τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε αλλαγές στο Σύνταγμα που ...θα μας φέρουν πιο κοντά στο ευρωπαϊκό περιβάλλον!

Οχι πως ακούγεται αναντίστοιχη με τις γενικότερες θέσεις της αυτή η άποψη. Ομως, ...πόσο πιο κοντά;

Αν θυμηθούμε ότι στην τελευταία αναθεώρηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναποφάσισαν την εκχώρηση ακόμη και μέρους της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τι άλλο μπορεί να συμβεί;

Εκτός πια αν πρόκειται να χαθούν ακόμη και αυτά τα στοιχειώδη προσχήματα και να θεσμοθετηθεί με τον πλέον απόλυτο τρόπο η πραγματικότητα που λέει ότι οι Βρυξέλλες δίνουν εντολές και οι ελληνικές κυβερνήσεις απλά εγκρίνουν και εφαρμόζουν.

ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ φορές στο παρελθόν κυβερνήσεις προσπαθήσει να «θάψουν» θέματα, ιδίως όταν αυτά αφορούσαν στις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Αυτή τη φορά όμως - με την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών - όχι μόνο το παρακάνουν αλλά το παρακάνουν και ...άγαρμπα.

Μπορούμε να υποθέσουμε πόσο μεγάλες είναι οι πιέσεις που δέχονται για να σταματήσει ο θόρυβος όπως και να πιθανολογήσουμε για τις συμβουλές των κυβερνητικών επικοινωνιολόγων. Πλην, όμως, δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτε...

Εκτός πια κι αν αλλάξουν τακτική και δούμε τον Θοδωρή Ρουσόπουλο να δηλώνει στο «πρες ρουμ» ότι οι απαγωγές έγιναν από ...εξωγήινους.

Πάντως, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι και το ΠΑΣΟΚ, παρότι συνήθως εκμεταλλεύεται κάθε περίσταση προκειμένου να ασκήσει φωνακλάδικη αντιπολίτευση εντυπώσεων, σε αυτή την ιστορία δε φαίνεται καθόλου δραστήριο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πράγμα που δε μας προκαλεί, φυσικά, καμιά έκπληξη μια και τις συμφωνίες που καλύπτουν τέτοιες πράξεις έχει υπογράψει η κυβέρνησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ