Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΓΑΝΕΛΗΣ

Από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών

«Το νέο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που προωθείται για ψήφιση στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης, έρχεται σε μια περίοδο, που η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οι συνέπειες των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων βαραίνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Πέρα από την προφανή πρόθεση να ξαναγραφεί η Ιστορία, οι ίδιες οι δυνάμεις του κεφαλαίου, με την προώθηση αυτού του μνημονίου, ομολογούν στην πραγματικότητα ότι η μόνη ανταγωνιστική ιδεολογία απέναντι στην κυριαρχία τους είναι αυτή ακριβώς που επιχειρούν να δυσφημίσουν: Η κομμουνιστική ιδεολογία και τα κόμματα που την εκφράζουν.

Οι κοινωνικές κατακτήσεις των λαών στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός αποτελούν σήμερα ένα συγκριτικό μέγεθος για τους λαούς της Ευρώπης, που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εξάλλου σήμερα κάθε τίμιος άνθρωπος αναγνωρίζει ότι η έλλειψη της Σοβιετικής Ενωσης και των σοσιαλιστικών καθεστώτων άλλων χωρών, ως δυνάμεων παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, μόνο δεινά έχει φέρει στην ανθρωπότητα.

Σημαίνει, λοιπόν, η ώρα του χρέους για κάθε κομμουνιστή, αριστερό, προοδευτικό, δημοκράτη πολίτη, για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Η εκκρεμότητα για την τελική αξιολόγηση όλων των όψεων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης δεν μπορεί να παράγει μια ουδέτερη στάση απέναντι στις προφανείς στοχεύσεις του μνημονίου.

Η υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης, ο σεβασμός απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα και η υποχρέωση να παραδώσουμε με σταθερό χέρι τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές, επιβάλλει την άμεση ενεργοποίησή μας. Πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικά κινήματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, μπορούμε να επαναλάβουμε και σήμερα ότι δε θα περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια και ο νέος αντικομμουνισμός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τον συστηματικό αντικομμουνισμό στο όνομα των «αρχών» της ΕΕ (2017-09-01 00:00:00.0)
Μύχιοι πόθοι... (2006-01-20 00:00:00.0)
Οι ...δαιμονισμένοι (2006-01-08 00:00:00.0)
Με στόχο να κρύψουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα (2006-01-04 00:00:00.0)
Oι λαβύρινθοι της «παγκοσμιοποίησης» (2001-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ