Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τηρούν «σιγήν ιχθύος»

Οταν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε την «αντιτρομοκρατική συμφωνία» που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών, που οδήγησε και στην απαγωγή και ανάκριση των Πακιστανών μεταναστών στη χώρα μας, το Μαξίμου αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος... αξιοποιώντας τη διακοπή της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, για την περίοδο των γιορτών, τηρεί «σιγήν ιχθύος».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες διαμήνυσε στα κυβερνητικά στελέχη να «ρίξουν τους τόνους» και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν αφορά ούτε την κυβέρνηση ούτε συγκεκριμένους υπουργούς.

Παράλληλα υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν το λαό. Με αφορμή τη διαρροή των ονομάτων των πρακτόρων της ΕΥΠ και θέλοντας να περάσει σε δεύτερη μοίρα η «αντιτρομοκρατική συμφωνία», δηλώνουν ότι από το συγκεκριμένο γεγονός «εξευτελίζεται η χώρα διεθνώς».

Επιφυλάξεις του ΠΑΣΟΚ
για τη βασιμότητα των στοιχείων

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, με δηλώσεις του και ενώ γνωρίζει ότι η σχετική συμφωνία φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Γ. Παπανδρέου σαν τους... υπερασπιστές «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των «δικαιωμάτων των μεταναστών».

Οπως δήλωσε ο Ν. Αθανασάκης, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής». Ο ίδιος επίσης δήλωσε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων των πολιτών», αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι αυτό μόνο «εφόσον έχουν βάση τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα».

Διατηρώντας, βέβαια τις επιφυλάξεις του περί των «στοιχείων», ο Ν. Αθανασάκης δήλωσε ότι «υπάρχει θέμα πολιτικής ευθύνης για τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης, υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση», η οποία, όπως είπε, «οφείλει να δώσει πλήρεις απαντήσεις».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΣΥΝ μετά από κοινή αίτηση περιμένουν να πάρουν απάντηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, σε συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ