Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
«Ενοχη» η φιλοεφοπλιστική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αγορεύσεις που ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της φιλοεφοπλιστικής, επικίνδυνης πολιτικής που ακολουθούσε, πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και τις εγκληματικές ευθύνες του Ελληνικού Νηογνώμονα και της πλοιοκτήτριας εταιρίας MFD (σήμερα HSW), ήταν οι χτεσινές που παρουσιάστηκαν από τους δικηγόρους των θυμάτων στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Π. Μαχάς αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει ο πρόεδρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Κ. Κληρονόμος, λέγοντας ότι η εταιρία και ο ίδιος γνώριζαν για την κακή κατάσταση του πλοίου, για τα γυμνάσια που δε γίνονταν, αλλά και για το ότι ταξίδευε ένα διάστημα χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας. Γι' αυτά, ο δικηγόρος ζήτησε από το δικαστήριο την καταδίκη του Κ. Κληρονόμου για έκθεση με ενδεχόμενο δόλο. Παράλληλα, σημείωσε ότι στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται τόσο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που ευθύνεται για τη σκανδαλώδη γιγάντωση της εταιρίας και τον κακό συντονισμό της διάσωσης μετά το ναυάγιο όσο και ο Ελληνικός Νηογνώμονας, που δεν έλεγξε τις επισκευές και τις μετασκευές που είχαν γίνει στο πλοίο.

Στα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στη δίκη και παρουσιάζουν περίτρανα την ενοχή των κατηγορουμένων, αλλά και τα αποτελέσματα της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής, αναφέρθηκε αναλυτικά στην αγόρευσή του ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Ερ. Τσακαλίας. Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, τόνισε ότι κάθε χρόνο μετακινούνται με πλοία 30 εκατομμύρια επιβάτες: «Αυτά τα 30 εκατομμύρια ανθρώπων θα διασφαλίσετε εσείς με την απόφασή σας».

«Μετά το ναυάγιο είχαν μιλήσει για ένα μαχαίρι που θα έφτανε στο κόκαλο, το οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ», είπε ο δικηγόρος Δημ. Πανταζής στην αγόρευσή του. Οι αγορεύσεις των δικηγόρων θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ