Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
Εκλεισαν τους δρόμους για να κάνουν «νεροτσουλήθρες»!

Από τον Αύγουστο ήδη η εταιρία περιέφραξε και απέκλεισε τους δρόμους και σήμερα τους έχει μπαζώσει και έχει αποψιλώσει τη δασική έκταση!
Από τον Αύγουστο ήδη η εταιρία περιέφραξε και απέκλεισε τους δρόμους και σήμερα τους έχει μπαζώσει και έχει αποψιλώσει τη δασική έκταση!
Οταν τα ιδιωτικά συμφέροντα επενδύουν με σκοπό το κέρδος, τότε τα συνδράμει όλος ο κρατικός μηχανισμός για να τα βοηθήσει, προσπερνώντας νόμους και επιτρέποντας ακόμα και να καταργηθούν δρόμοι που οδηγούν σε σπίτια κατοίκων!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στην περιοχή Πάνορμος στο Λαύριο, όπου προκειμένου η εταιρία «ΑΚΜΩΝ» να φτιάξει επιχείρηση - με νεροτσουλήθρες, όπως διαδίδεται στην περιοχή - απέκλεισε δεκάδες κατοίκους, καταργώντας τους, εδώ και 40 χρόνια, αγροτικούς δρόμους που οδηγούν στα σπίτια τους.

Η εταιρία εμφανίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή έχοντας αποκτήσει 42 στρέμματα, που βρίσκονται πάνω στη λεωφόρο Λαυρίου - Σουνίου, τα οποία είναι και δασική περιοχή και αποτελούν ένα από τα φιλέτα του Λαυρίου που παραδίδεται για την «ανάπτυξη» της πόλης. Σ' αυτή την έκταση βρίσκονται και τρεις δρόμοι οι οποίοι οδηγούν σε σπίτια. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι «η εταιρία προκειμένου να εκμεταλλευτεί ενιαία το χώρο, κατήργησε εντελώς τους δρόμους».

Οταν, λοιπόν, οι κάτοικοι κάλεσαν τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο, Δημήτρη Λουκά, να προχωρήσει στην απαγόρευση των εργασιών, εκείνος αρκέστηκε να τους συστήσει από τηλεφώνου - όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι λένε - να κινηθούν δικαστικά. Και περιγράφουν ότι η Αστυνομία τους απείλησε πως θα τους συλλάβει ενώ περιφρουρούσε το χώρο για να μη σταματήσουν οι παράνομες - χωρίς άδεια - εργασίες. Οσον αφορά στο Δασαρχείο, ούτε καν έχει ασχοληθεί με το θέμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ακόμα όμως και στο δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οι κάτοικοι καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα τον περασμένο Δεκέμβρη συναντούν, όπως καταγγέλλουν, το λιγότερο, ύποπτες καθυστερήσεις, καθώς η ειρηνοδίκης Λαυρίου δεν έχει εκδώσει καμία απόφαση για διακοπή των εργασιών και διάνοιξης των δρόμων μέχρι να οριστεί δικάσιμος, παρά τα ατράνταχτα στοιχεία (αεροφωτογραφίες, τοπογραφικά, κ.ά.) που προσκόμισαν.

Και, φυσικά, η εταιρία, εκμεταλλευόμενη όλα αυτά, έχει προχωρήσει από τον Αύγουστο τις εργασίες μπαζώνοντας εντελώς τους δρόμους, αποψιλώνοντας τη δασική έκταση, ενώ άρχισε να κατασκευάζει και τσιμεντένιες μάντρες στα όρια των σπιτιών.

Οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι πλέον από την προκλητική στάση του δήμου και του κρατικού μηχανισμού, κατήγγειλαν και γνωστοποίησαν όλα τα παραπάνω με υπόμνημά τους στους αρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, αλλά και στο νομάρχη Ανατολικής Αττικής και στο Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας να παρέμβουν. Να σημειωθεί ότι σήμερα οι κάτοικοι αναγκάζονται για να φτάσουν στα σπίτια τους να χρησιμοποιούν ένα κακοτράχαλο δρόμο τεσσάρων χιλιομέτρων, όταν απέχουν 200 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.

Για εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων έχει καταγγείλει με σχετική ανακοίνωση η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» τη δημοτική αρχή αλλά και την Αστυνομία. Αποδεικνύεται περίτρανα, καταγγέλλει, ότι ο θεσμός της ΤΑ έχει μετεξελιχθεί σε αντιλαϊκό θεσμό που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ