Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι ΠΑΣΟΚ, τι ΝΔ... ;

Και τότε με κακοκαιρία όπως και σήμερα: σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, προβλήματα ηλεκτροδότησης, εκατοντάδες χωριά αποκλεισμένα. Και τότε όπως και σήμερα, η πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων ευθύνεται για την προβληματική συντήρηση και την έλλειψη υποδομών. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και τώρα η ΝΔ...

Τον Γενάρη του 2002 οι συνέπειες της κακοκαιρίας ήταν: Στην Εύβοια 23 χωριά, περισσότερες από 6 μέρες μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σημαντικές ήταν οι ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Πολλοί κτηνοτρόφοι, αποκλεισμένοι στη Βόρεια Εύβοια. Χωριά, όπως Γλυφάδα, Στρόπωνες του Δήμου Διρφύου, το Μετόχι, η Λάμαρη, το Κούτουρλο, η Χιλιαδού του Δήμου Κύμης, ο Παγώντας, οι Μαρκάτες, η Αγία Σοφία, ο Λιμνιώνας, τα Πολιτικά, η Νεροτριβιά, η Δάφνη του Δήμου Μεσσαπαίων, η Αντιά, η Αμυγδαλιά, το Κομητό, ο Αγιος Δημήτριος στα Καβοντοροχώρια, παρέμειναν αποκλεισμένα για μέρες.

Δύο μονάδες του Αλιβερίου και η μεγάλη μονάδα του Λαυρίου τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Αττική. Συγκεκριμένα, σε Αγιο Στέφανο, Εκάλη, Δροσιά, Ανοιξη, Νέα Ερυθραία, Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Πεντέλη, Πικέρμι. Διακοπές ρεύματος και στη Θεσσαλονίκη.

Τότε οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ έριχναν τις ευθύνες στη Νομαρχία, ενώ σημείωναν ότι αυτά συμβαίνουν και σε... άλλες χώρες. Χαρακτηριστική η περίπτωση του τότε προέδρου και του τότε διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Δ. Παπούλια και Σ. Νέζη, που διαχώριζαν τις ευθύνες της διακοπής ρεύματος από την κακοκαιρία.

Η κακοκαιρία είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στους νομούς Βοιωτίας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Χανίων. Χαρακτηριστική επίσης, η περίπτωση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το υπό γερμανική διοίκηση αεροδρόμιο είχε παραμείνει κλειστό τότε λόγω... κακοκαιρίας.

Τέλος, αξίζει να θυμηθούμε και το Γενάρη του 2004. Και τότε σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης είχε ολόκληρη η χώρα. Προβλήματα στη Λήμνο, στην Ανδρο, στην Τήνο, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Αττική όλο το 24ωρο γίνονταν συχνές διακοπές. Για όλα τότε έφταιγαν τα δέντρα! Και το Φλεβάρη του 2004 μετά το κύμα κακοκαιρίας, σημειώθηκαν σοβαρές ελλείψεις νερού σε 15 περιοχές της Αττικής για περισσότερες από 5 μέρες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε καταλογίσει ευθύνες στους... πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ