Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»
Κρούσμα αυταρχισμού

Νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην «Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ)» καθώς - όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία - εργαζόμενος κατηγορείται ότι κοιμόταν σε ώρα υπηρεσίας με βάση φωτογραφίες που έστειλε «άγνωστος»!

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ασφαλείας και Ελέγχου (ΥΑΣΕΛ), Δ. Γιαννισόπουλος, γνωστοποίησε με υπηρεσιακό σημείωμα στη διοίκηση της ΑΜΕΛ ότι στις 2 Γενάρη 2006 «εστάλησαν στο γραφείο της ΥΑΣΕΛ στα Σεπόλια, από άγνωστο αποστολέα, 2 εκτυπώσεις ψηφιακών φωτογραφιών στις οποίες θα μπορούσε να πει κανείς ότι ένας ΥΠΑΣΕΛ (σ.σ. υπάλληλος της υπηρεσίας) κοιμάται ένστολος, εντός του συρμού νέου τύπου. Από την προσεκτικότερη παρατήρηση και συγκεκριμένα από το γεγονός ότι ο εν λόγω ΥΠΑΣΕΛ φέρει το Υπηρεσιακό tetra (σ.σ. ασύρματος) προκύπτει ότι βρίσκεται εν ώρα υπηρεσίας. Το πρόσωπο που απεικονίζεται ομοιάζει με τον ΥΠΑΣΕΛ...».

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία καταγγέλλει το περιστατικό, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για πράξη παράνομης φωτογράφισης... που πρέπει να καταδικαστεί» και πιο κάτω επισημαίνει ότι η αντεργατική πίεση «απορρέει από το χαρακτήρα της ΥΑΣΕΛ» καθώς είναι υπηρεσία που «βασιζόμενη στο δόγμα της μηδενικής ανοχής και του αστυνομικού προσανατολισμού, ξεφεύγει από τη λογική του ελέγχου των εισιτηρίων». Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία, μεταξύ άλλων, απαιτεί να καταργηθεί ο αστυνομικός χαρακτήρας της ΥΑΣΕΛ. Τέλος, η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους εργαζόμενους να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις για την ανατροπής αυτής της κατάστασης, να ανατρέψουν την πολιτική που πλήττει ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα.

Το κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, σημειώνοντας: «Πρόκειται για απαράδεκτη προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου με χρήση προφανώς χαφιεδικού μηχανισμού και "αποδεικτικών" μέσων ολότελα παράνομων και δεκτικών άνομων παρεμβάσεων. Το περιστατικό αποτελεί ένδειξη του γενικότερου κλίματος αυταρχισμού και περιορισμού των στοιχειωδών συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, καθώς και του ευρύτερου κλίματος δραστικής συρρίκνωσης των λαϊκών ελευθεριών». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και της αξιοπρέπειάς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ